Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 17 октомври 2011 г.
СВИНСКИ ГЪРДИ и още нещо....
Тази рецепта е за свинско филе но аз пробвах с гърди и стана чудесна.
Ястието е много изискано и безумно вкусно.
Придружено с хубаво червено вино е просто мехлем за душата.:)))
за марината
куркума
дафинов лист
бял пипер
соев сос
вино
сол
лук на ситно
*всичко това бъркаме хубаво в дълбок съд и слагаме в него гърдите хубаво ги потапяме и натъркваме.
*Затваряме съда с капак или фолио и оставяме да престои в хладилника поне 6 часа.
* Аз го държах една нощ.
*Вадим месото и го пържим в съд със зехтин или олио ,така ,че да се запечата от всички страни (да порозовее и да стане коричка)
*Наливаме марината в която е киснало месото и сипваме една чаша вода.
*Захлупваме с капак и оставяме да къкли на бавен огън около час ,час и половина.
ЗА СОСА
*Когато е готово месото го вадим от съда и към соса прибавяме заквасена сметана и малко бяло вино.
*Ври на котлона докато се сгъсти соса.
*При сервиране се нарязва месото и се полива със соса.
* Отвън е препекано, а отвътре е сочно и ароматно.
ГАРНИТУРА
За морковите това е голяма доза може да я намалите.Аз я правя цялата защото стават невероятно вкусни и си ги хапваме така .:)))
400гр или към 5-6 бр- моркови се нарязват на лентички ,и се слагат в 200гр вода +5 ч.л.-захар до сваряването им( но не преварени да останат малко хрупкави).
Изцеждат се.
Запържва се 1/2-пакетче масло добавя се към маслото 1с.л.галета ,и морковите .
Когато полепне галетата по морковите са готови.
Чушките ги нарязах на кръгчета и сложих в тиган с разтопено масло.
Обръщах постоянно да се напоят хубаво с маслото да се по изпържат ,но не и да стават меки а да си останат твърдички.
Поръсих със захар и пак обърках .
Сложих галета и хубаво разбърках да полепне по чушките.
червена чушка
зелена чушка
За гарнитурата можете да импровизирате по желание.
Тъй като нямах десерт а им се прияде нещо сладичко,имах няколко кроасани и ги полях със сироп.:)
Сиропа е 1:1 захар и вода.
Станаха чудни и казаха ,че пак искат същият десерт.:)))
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Еххх,Здравче,отрупа пак трапезата!
ОтговорИзтриванеИ кое от кое по-вкусно,душа!
Много ми харесва месцето,а гарнитурата е доста интересна като идея!
Десертчето щом е сиропирано веднага ми намига!:)
Спорен ден днес и поздрави!
РОСЕ, пробвай тази гарнитура неуписуемо вкусна и по така е...
ОтговорИзтриванеОт години я правя и когато съм имала гости са ахвали.
Но не подминавай и месото вълшебно е а соса е мммммм...
Тази рецепта за месото я гледах в едно предаване по телевизията ,някакво чуждестрано предаване даже не помня какви по народност бяха та си записах рецептата това което виждам какво слага и така се сдобих с вкусната рецепта.:))
Спорен и хубав ден миличка!
Зиче,че е вкусно,вкусно ,но дългичко ми се вижда направата на това ястие.А как ми се хапват ребърца-не съм яла не помня от кога.Но обещавам да го направя и да ти се похваля...и гарнитурата задължително.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,че сподели тази интересна
рецепта.
Лека вечер!
ЖИВЕ, не е дълго ..само си го мариноваш и го оставяш в хладилника за през ноща и си го слагаш да го правш не стоиш при него.Соса става за минути ,гарнитурата също.:)
ОтговорИзтриванеЧакам да се похвалиш :)
Лека вечер и на тебе миличка.
Леле, Зиче, какви майстории пак си наприготвяла, изчезвамммммм...........
ОтговорИзтриванеХА ХА ХА ..изгоних тееее :))))))
ОтговорИзтриванеЕла ще те почерпя бе Траянче!
Зиче,
ОтговорИзтриванеразкошна е гарнитурата, особено морковите!!!!
Благодаря за споделеното и хубава вечер!
Дани,по принцип рецептата е с моркови но аз и чушки направих за опит, много хубави станаха и те.
ОтговорИзтриванеХубава вечер и на тебе мила!
То е ясно, че ще трябва да направя изключение и да купя свинско, чудесно изглеждат и месцето, и соса, и гарнитурата, дори и десерта. Добре, че видях публикацията ти едва след като похапнах блажено на вечеря, иначе щеше веднага да ми закъркорят червата :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!!!
Да беее а какво да кажа за твоите курабийки с моркови ааа..Облизвах се като котарак пред монитора:))))))
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер и на тебе миличка!
Месцето няма да коментирам, ясно че е фантастично, но това което ми хвана окото е гарнитурката от морковчета. Страхотна идея! Ще се пробва непременно!!!
ОтговорИзтриванеМиличка,най-сетне при мен се оправиха нещата с твоя блог и веднага сядам да пиша!
ОтговорИзтриванеАма,какво да кажа,като другите преди мен са казали всичко!
Ненадминат майстор си ти Зичеее!
Винаги измисляш нещо интересно и вкусно!
Обичам блога ти,при теб се чувствам,като у дома си!
Започнахме 90 дневната диета с милото и само ще гледам и преглъщам отстрани!
Прегръщам те и ти пожелавам уютна семейна вечер:)))
Боже, Зиче, ти си забравила да спреш за почивка?!?!?- истински кулинарен празник е било у вас:-)
ОтговорИзтриванеПоздравления за ентусиазмът и хубавото меню!
EdiLina няма да съжаляваш за гарнитурката, фантазийка е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за посещението !
Прегръдки!
КАТЕНЦЕ ,липсваха ми твоите коментари ,миличка радвам се ,че пак си тук!Думите ти ми стоплиха душата ,винаги човек има нужда да чуе мили думи.
Дъщеря ми е на тази диета и смъкна някой килограм, но много бавно става свалянето на килограмите с нея.Дано при вас се получи.
Силно те прегръщам миличка!
МЪХЧЕ,нямаше повод просто ми се готвеше онзи ден и се впуснах в кулинарен вихър.:)))))
Благодаря ти за милите думи.
Прегръдки!
Привет, Зиче! Често приготвям по нещичко от твоите рецепти - страхотни са! Сега имам повод и искам да направя и това месце, но за повечко хора. Та да попитам дали след като го запържа в тиган мога да го прехвърля в тава? Все пак е по-голямо количество и няма да смогна с пържолките на тигана :)
ОтговорИзтриванеМожеш мила и пак ще си са такива хубави.
ИзтриванеСъщо мога да ти предложа и други с мента и мед те са невероятни и за повече хора са по бързи .
ето лик към рецептата
http://zi4e57.blogspot.bg/2012/06/blog-post_24.html