![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGlzp6UpjZGRJlPFe3ftK5FIw2I9QQhLsoukqt7cD1VFfX0RHyGTe-04VsKH0GB5hliBhsk9JtJDU18cKqYiNxwqnZKQqcwx5RPIPlEWxBjVXF-Oi3QARd6xoXqpG8LV8CF4macWFKADo/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3500.jpg)
Почна се със домашните хлябове при мен, зимата винаги предпочитам да си го направя и да знам какво се яде в къщи.
Вече за втори път го правя това хлебче защото първият слагах продуктите така на око,:) и не знаех каква рецепта да пиша.:)
Та днес горе- долу схванах продуктите и ви ги пиша.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB81HEX4Mm4nRM6MPQNrouY1nusje5q-2eQO4DN3xyOlw8zxKKTaUeuMWDpDL_VJ9nOh5dKc-NihjNVGkpExmwrQwJBUb19BlL5vXakQwfY44PgHIrrNfLmBl5S0Ey-3_B0XWfzyDxOaw/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3487.jpg)
около 600-700гр.-брашно
400мл.-топла вода 50 градуса
1пакет на Йоткер- 7гр суха мая
2 с.л. -захар
1с.л.сол
2с.л.-зехтин
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFVVejHwf5r9x5VGxKjwcyEEOAMmvWz2dYh896yQXaI5VjLm5KGl4CSBr0HmimmwkYilsYjCEyiWpxUV-ASOvvTR4puBF9SRMhCZzqGxYb1eHRJVOOLqZrFapvAlSVPaSfw5LQj6oCnqo/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3486.jpg)
*В дълбока купа слагам брашното като малко отделям за месене
* изсипвам маята от пакетчето
*захарта
*солта
*зехтина
*и топлата вода
*започвам да бъркам с пластмасова шпатула или с дървена лъжица докато се събере тестото
*изсипвам на плота и започвам да меся до меко тесто(може и още да прибавите брашно ако не ви стигне грамажа) ,по начена както е италианското хлебче,... на руло и после го обръщам на дълго рулото и пак навивам с притискане с длан (меся)
*МНОГО ВАЖНО Е ТЕСТОТО ДА Е ТОПЛИЧКО (на ръцете ти ,да се усеща топлината при месене)!
*така около 5 минути се меси
*оформям хляба пак с навиване и притискане с длан
*поръсвам с брашно отгоре
*слагам го в тава с намазана хартия със зехтин
*завивам с кърпа
*поставям така във фурната на 40-50 градуса да втаса за 40 мин.
*когато вече е втасало махам кърпата и включвам на 200 градуса да се пече
*готов е за 35-40 минути
*вадя на решетка да изстине
** уникално вкусен и пухкав хляб се получи!
**Голям селски хляб ..ммм как ги обичам такива големиии..:)))
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi764n_KojfdYSxt5km2hIsEReVAYV2D1sYDlN-DXra68BxqUcOD5bhrQTYdG40faF-e19Ip1jQtxqQNfVAOWVOisSLwrsKm2OoschROcLKVq1LT9hu9prD1VPtudlpv2-x0YD-gfBqHsk/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3499.jpg)
**вижте отдолу ,каква коричка има само...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhmPvNK0D7PiGh_1MclKw0zwxC920eOmgya3pr0Sb_0Lfom0Ney8LQUyNWwDHxitLVbHkz1T35BiqldsRK69-dOj2Dlyts3c0ro2AksKLlDUWwJ9t0vnwo6qUMpFbTeOEN_915V1XNUS4/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3490.jpg)
**а вътре е като памук
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9LCqe9rfzHONINaNj9Mh9QxFMlv-ibSu767ruz8evy7Jzh7jb24azRgG5dKhwfvzybvdxZvbHvzOcSf3tn3B6r8eLBLZUat-Ofxo5f07s9QzrWkjslHQzrzCyQtXTug2fUn22T9r8l9I/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3501.jpg)
**можете и в машина да го месите но оформянето на руло си го направете на ръка преди да го сложите да втаса.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdwFyRePDTqIdXfp1osWjm2b5kATGdC-tu1Aappx4NDkuFMVloGhL1c6AP3m_MGSCLxj9Ur9_IRu1A26qZyIGC8lDieHtijlS7d-sJRvyYgPPygKT5Rgi0vGHcAxRgAK-E_F2RnK0S0M8/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+3502.jpg)
**това е всичко..., става бързо, без да се чака няколко втасвания.
**хубавото на този хляб е ,че на следващият ден си остава пак пухкав и не се втвърдява или да стане жилав.
Зиче,мила,страхотен е хляба и е подходящ за моята диета!Проглуших ви ушите стази диета,но приятелите са за това,да се подкрепят:)))
ОтговорИзтриванеЩе си го направя!Благодаря за споделената рецепта!
Прегръщам те силно и хубав ден!
Катенце ,и аз си го хапвам с кеф защото и аз съм на диета нали знаеш.:)
ОтговорИзтриванеНека да диетуваш то е хубаво нещо човек малко да се поизчисти от натрупаните мазнини. На мен не ми пречиш ,че споделяш за това, даже много ти се радвам!
Много си хубавка с тази перука ох ,че си сладурка...
Силно те прегръщам миличка!
Нищо не може да ме изкуши така както прясно изпечен домашен хляб с хрупкава коричка.
ОтговорИзтриванеЗиче, чудесно изглежда!
Зи4е страхотно хлебче,браво,колко е пухкаво
ОтговорИзтриванес малко шарена сол и сиренце-направо мечта
лек и усмихнат ден ти желая
ЕЛИ ,МАРИЯ ,когато се пече така ухае на хлебарница в къщи ,че едвам изтрайват да го извадя:) Нападат го и половината хляб изчезва за минути. Аз за това правя такива големи хлебчета ,та да остане за вечеря поне.:))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета ,че ми бяхте на гости!
Много хубав хляб си направила, и подробно оси обяснила!!! Имаш награда от мен, заповядай - http://magi-bg.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html
ОтговорИзтриванеЗиче, много искам да направя този хляб. В обяснението пишеш, че се навива като итал. хляб. Търсих при теб този италиански хляб, за да видя навиването, но не намерих.
ОтговорИзтриванеИзвинявай, че питам, но съм начинаеща в месенето...
поздрави
Галя
Зиче, толкова ароматен хляб, и както
ОтговорИзтриванесъм гладна :))))
Чудесна си!
Поздрави и хубава вечер!
МАГИ, благодаря ти за уважението.
ОтговорИзтриванеАНОНИМЕН,италианското хлебче го има по надолу или в раздел ХЛЯБ ето ти и линка към него http://zi4e57.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html
Ако има нещо неясно пиши ми.
Дани отчупи ли си? Дано да ти е сладко и си се нахранила.:))
Зиче,усещам че тази зима и при мен се очертава месене на хляб,запленена от твоите тестени рецепти.Само като го гледам това хлебче и направо ми идва музата за месене,но е късничко.Утре може и да се пробвам.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и прегръдки!
Another great bread recipe.Thanks;)
ОтговорИзтриванеОбожавам домашно приготвени хлябове -
ОтговорИзтриванене мога да устоя на аромата и вкуса им, а твоите изглеждат великолепно.
Ще очаквам новите ти идеи,
поздрави и хубав ден, Диана
ЖИВЕ, ще чакам да се похвалиш с хляба.
ОтговорИзтриванеDzoli ,благодаря ти мчиличка!
ДИАНА, ще има със сигурност рецепти защото тестото ми е любимото нещо което много обичам да правя.
Прегръдки момичета!