Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 1 октомври 2011 г.
Tarte Tatin (Тарт Татен)- с ябълки
Провокирана от публикацията на Тарт Татена на ВЕСИ в блога и Сладко и Солено реших ,че ще го спретна и аз този сладкиш.
Първо е много бърз ,с малко продукти и много вкусен.
Рецептата я предлагам както тя е написала, защото влезнете в БЛОГА И за да видите стъпка по стъпка как хубаво го е обяснила.Аз по добре не бих го представила.
ВЕСИ благодаря за страхотната рецепта!
Ето и продуктите:
Продукти за тавичка с Д 22см:
5-6 средно големи ябълки
100г захар
50г краве масло
400г - малка опаковка бутер-тесто
* Ябълките се почистват от кората и семената и се нарязват на парченца.
*В тавичката,която сте избрали или ако имате тиган,който може да се постави във фурната се разтопява маслото и се добавя захарта.
*Нагрява се до карамелизиране,като периодично се разбърква.
*Добавят се ябълките и се задушават в сока,който си пускат 15-20 мин.Не трябва да омекват много,нека останат леко хрупкави.
*Тавичката се дръпва от огъня.
*От размразеното тесто се изрязва кръг с точния диаметър на съда и се поставя върху ябълките.Набожда се с вилица.
*Тарт Татен-а се поставя в предварително сгорещена до 180С фурна.Запича се до златисто-кафяво.
*Готовия сладкиш се охлажда леко и се обръща на поднос.Внимавайте да не се изгорите с карамеловия сос!
*Сервиран топъл с топка сладолед е просто великолепен!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво, Зиче, страшен сладкиш е станал:)Гледах го и при Веси, твоят не пада по-долу.
ОтговорИзтриванеМоля ти се само махни тия английски букви , дето ги пишем , за да публикуваме, че само се кьоря да ги уцеля, ако ти е възможно де:)
Айде, хубав уикенд!
Благодаря миличка.
ОтговорИзтриванеТраянче не знам как да ги махна :( кодовете веднага ще потърся от къде се махат.
Мила, влез в табло за управление, после настройки и оттам в коментари. Трябва да махнеш кода за допускане на коментарите. Пак ти ще ги одобряваш, но без инглиша:)Ха дано се оправиш, ако не, питай някое от децата, непременно ще ги разгадаят:)
ОтговорИзтриванеTatin is fanatstic quick desert which even gets better served with cream or icecream:)
ОтговорИзтриванеТраянче мисля че успях да го направя дано вече не ви тормозя с кодовете:)
ОтговорИзтриванеDzoli благодаря мила за коментара... Ние го харесваме със сладолед.
Толкова апетитно и съблазнително изглежда тази тортичка, че просто няма начин да нея приготвя още тези дни. Ще дам отчет за резултата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!!!