Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 22 октомври 2011 г.

ИТАЛИАНСКО ХЛЕБЧЕ







оригинална рецепта
380гр-брашно
225мл. - топла вода 50градуса
20 гр жива или 9 гр- суха мая
5 гр.-захар
9гр. -сол



Аз сложих
около 500гр.-брашно
250мл.-топла вода 50 градуса
1пакет на Йоткер- 7гр суха мая
2 с.л. -захар
1с.л.сол



Месих тестото по начина ,който е показан във видеото.



Ето приготвянето на хлебчето





Стана невероятно вкусно ,бързо се прави,за около 6-7 минути се меси оставя се за 20 мин да втаса и се слага да се пече около 30 мин и имаш опекан хляб.
След като втаса,оформих по начина който е показал ,сложих го направо да се пече на 200 градуса.



Коричката е припекана и хрупкава, а вътре е душичка много пухкав.
Много важно в месенето е топлата вода явно ,и начина на месенето на руло.
Моите не можах да ги издокарам нещо с нарязването и формата като във видеото ,но вкуса не се промени от това деее.....:))))
Тъй като за 15 мин беше изядено, месих още едно хлебче за вечерта.:)))))



Добър апетит !

11 коментара:

  1. Зиче, много апетитен хляб :)))
    интересно оформяне и страхотна коричка !
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче, страхотен хляб!! Колко е пухкав само.. определено ще се възползвам от рецептата!
    Приятен уикенд и поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Дано да ви хареса момичета пробвайте го няма да съжалявате.
    Лека и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. зиче хлебчето изглежда невероятно ,направо да си вземе човек,браво
    поздрави и лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  5. Зиче, много добре се е получило хлебчето. като видя тесто много ме засърбяват ръцете и веднага ми се пииска да опитам това хлебче.

    ОтговорИзтриване
  6. Зиче,при мен направо двойна доза-с тази хрупкава коричка за кой по-напред 1 хлебче.И с видео материала-още по-нагледно.Благодаря ти ,мила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Very nice bread with amazing crust:)

    ОтговорИзтриване
  8. Мария много хубав направи и ще се увериш.

    Веси направи ли го ?:)
    Живе ами от видеото го видях и направих за това го пускам да е нагледно и за вас.

    Dzoli наистина е с хрупкава коричка и много вкусен също.

    БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИ МОМИЧЕТА ЗА ПОХВАЛИТЕ !
    Спокойна и хубава вечер ви пожелавам от сърце!

    ОтговорИзтриване
  9. Супер,супер хлебче,Здравче!Пак си се вихрила,и то много успешно!Страхотно пухкав е,а коричката,мммм...умирам за такава хрупкава!

    Поздрави,слънце!

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, как събуди тъмни чревоугоднически страсти у мен по никое време. Страхотно хлебче, искам да си отчупя и после пак:))Хубава вечер, Зиче и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче, невероятен е! Благодаря за споделената рецепта! Вчера го направих и това е първият ми успешен опит за приготвяне на домашен хляб.Всички в къщи много го харесаха, даже са ми заръчали и днес да им направя :))

    ОтговорИзтриване