около 1кг.-зелен фасул
свински ребра
6-домата настъргани или от буркан
2-моркова нарязани на шайби
1голяма глава-кромид лук нарязана на ситно
7-8-скилидки обелен чесън
червен пипер,
чер пипер на зърна,
сол
две три лъжици брашно,
1/2 връзка магданоз на ситно
олио
Изчистваме и нарязваме зеленият фасул.
Прибавяме кромида,чесъна,и всички останали продукти без ребрата.
Хубаво объркваме всичко.
Ребрата ги осоляваме малко ,чер пипер поръсваме и леко го топим в брашното.
В глиненото гърне на дъното поливаме много малко олио и редим ребрата.
Изсипваме сместа от другите продукти отгоре и заливаме с вода да НЕ покрива фасула . Слагаме в СТУДЕНА ФУРНА и тогава включваме на 220 градуса като заври намаляваме на 180 градуса да клока.
Така печем в фурната около 1 час след като заври.
Това е простичка и много вкусна манджичка която семейството ми много хареса,въпреки че не обичат много зеленият фасул.!
За мен пък е лесно защото всичко слагаш в гърнето и само се прави, без да висиш над тенджерата.:)
Чудесен е,Зиче! Всичко в гърне става невероятно вкусно!
ОтговорИзтриванетраянче никога не бях го правила в гърне до сега поради простата причина че рядко готвя такъв на две три години веднъж за мене си.
ИзтриванеНо сега всички ядоха и се радвам ,че успях да ги накарам да консумират и това за мен вкусно ястие.
Прекрасна вечер миличка!Прегръщам те!
Зиче, изглежда фантастично! В гърне наистина всичко става много вкусно и се топи в устата. Прекрасна вечер, мила! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Дани.
ИзтриванеХубава вечер и на теб!
Много вкусно изглежда, Зиче!
ОтговорИзтриванеВ гърне всичко става страхотно.
Поздрави :)
Ели наистина беше вкусно щом злоядите го ядоха и искаха допълнително даже:)))
ИзтриванеПоздрави и прекрасна вечер!
Вкусноооооооооооо!!!!:)))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Миленче!
ИзтриванеHayırlı akşamlar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar..
Благодаря Фуат!
ИзтриванеМаме,много обичаме в къщи зелен фасул, само дето никога не съм го правила с месо.
ОтговорИзтриванеСвекито прави трахна с него,царевица и телешко, ама на мен не ми допада.
Прегръщам те мила моя и те целувам!
Хубав неделен ден!
Катенце и аз го предпочитам да е постен но пък дедко обича такова дето е расло на кокал, та така го подмамих да хапне.Намразил го е от казармата и да не види зелен фасул.Ама аз не се отказвам 37 години да го пробвам дали ще прояде деееее:)))))))))
ИзтриванеУтре с дедко сме за риба тъй че ще е хубав деня ни обичам да ходя на риба ,там е релакса ми освен балкана.
Прегръдки и от мен миличка!
Охоо, манджичка в гърненце! :) Дойде му лека-полека времето на готвенето в глинени съдинки и после с топло хлебче... Супер е, Зиче, и аз много обичам зелен фасул!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Мимка дойде времето наистина че лятото нито може пити хлябове да се правят камо ли за гърненце независимо какво има в него.
ИзтриванеПрегръщам те и аз мила!
Зиче, гърнето си е друга работа. И аз много обичам да го ползвам, както и останалите глинени съдове, но после мразя да ги мия;)))))
ОтговорИзтриванеЧудесно фасулче, макар и у дома да не жъне глеми успехи- хапваме го само възрастните, децата се цупят.
Хубава неделя!
Мъхче аз пък обичам да мия доставя ми удоволствие.
ИзтриванеИначе гърнето си го тача че слагаш в него продуктите и не го мислиш повече да бъркаш да дебнеш докато стане!
Не се отказвай да пробваш и да им го предлагаш на цупещите се аз вече им намерих цаката още на едно ястие.:)))))))))
Прекрасна неделя и много прегръдки!
Много вкусно ухае при теб,както винаги!
ОтговорИзтриванеЧудесно ястие !
Поздрави и хубава неделя!
Много апетитна гозба Зиче, обичам и много често готвя в гърне!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Предпочитам зеления фасул готвен без месо, но така приготвен няма да откажа!:) много е апетитно!
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ и приятна нова седмица!
Ох, Зиче, много вкусно ястие! И как звучи само с тези ребърца!!! За мен ако може голяма порция пък да става каквото ще:). Прегръщам те!
ОтговорИзтриване