300мл. - вода
2 пълни с.л.- кисело мляко
7гр. -суха мая
1-яйце
1ч.л.-сол
1ч.л.-захар
1ч.л.-оцет
1ч.л.-олио
брашно около килограм за средно меко тесто
От продуктите омесих тесто и направих на топка като хубаво я набрашних с брашното да побелее.
В тава застлана с хартия за печене го сложих в средата.
Завих с кърпа и пъхнах във фурната на 50 градуса да втасва за около 35-40 минути.
Когато е втасало тестото махнах кърпата и увеличих фурната на 190 градуса.
Пекох до готовност.
Извадих на решетка да изстине!
E, ама как си отчупила, чак на мен ми се дощя да се присегна и аз да откърша едно парченце :)
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда, Зиче!
Поздравления :)
Федора ама наистина стана чуден хляб.
ИзтриванеПрегръщам те!
Зиче, точно сега имам желание да си отчупя от хляба. Докато правя вечеря, ми се прииска да имам и такъв вкусен хляб на трапезата. Последните няколко дена съм на вълна домашни хлебчета и твоето предложение ми допада много. Слънчева седмица и хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеДани отчупи ли си ,че не остана?7(
ИзтриванеПРЕКРАСЕН ДЕН!
ПРЕГРЪДКИ!
Е, маме нали знаеш, че това не мога да го подмина!
ОтговорИзтриванеОще утре ще го приготвя!
Сладкото от чушки стана превъзходно и чака публикация.
Прегръщам те и ще се хваля с хляба!
Знам аз ,че месенето ти е любимо като на мене.:)
ИзтриванеРадвам се че ви е харесало сладкото ,в къщи вече не знам за кой път го правя и се изяжда набързо.Сега купих пак чушки и ще правя поредната доза.
Чакам публикациите ти с нетърпение нали знаеш ,че си те ОБИЧАМ!
ЦЕЛУВАМ ТЕ!
Никога не мога да устоя на домашно изпечен хляб! Твоят, Зиче, изглежда прекрасно! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеЕЛТИ,и в нас всички са така не могат да устоят и почти домашен хляб консумираме. Когато рецепта си измисля нова, тогава и на вас ви я пускам.
ИзтриванеПоздрави и на теб прекрасен ден!
Зиче,пак ме караш да меся-няма да ми се размине.Невероятна си-така хубаво си го изпекла...Приятен ден и мноого целувки от мен!
ОтговорИзтриванеЖиве меси и печи ти го можиш приятелче!
ИзтриванеВърна ме във времето ,когато по селата имаше фурни и печаха точно такъв вкусен хляб,с хрупкава препечена кора.А как ухаеше наоколо...!
ОтговорИзтриванеЧудесен хляб си приготвила,Зиче!
Сърдечни поздрави!
Мира, баща ми беше продавач на хляб във фурна и за това може би аз гледам да си правя хляба обожавам аромата на топъл хляб!
ИзтриванеКак съм го пропуснала този хляб нощес, докато преглеждах блоговете! Явно съм го проспала! :!
ОтговорИзтриванеЗиче, поздравления за този лесен, вкусен, дъхав домашен хляб!
Поздрави и приятен ден!
Тилия ,ма той си стои тука и си грабни комата и това е:)))
ИзтриванеПробвай го страхотен стана наистина!
Чудничък е, Зиче!
ОтговорИзтриванеИскам да си отчупя парченце :)
Ели благодаря ти мила.Чупете си то за това и съм го сложила.:)))
ИзтриванеOlá, que bom maravilhoso. Adorei vou fazer. Seu blog tem muitas receitas, adorei.
ОтговорИзтриванеTenha uma ótima semana.
MINHA VIDA DE CAMPO Радвам се ,че ви е харесала рецептата.Ще се радвам ако я направиш.
ИзтриванеПоздрави!
Прекрасен е,Зиче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Траянче!
ИзтриванеХляба изглежда уникално вкусен и красив ! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗиче, това е хляба от Родопите от детските ми години....нямам търпение да запрятам ръкави и да го започвам!!!Привет!
ОтговорИзтриванекакто винаги при теб хляба е прекрасен!Почти усещам аромата на отчупеното парченце!Казвала съм ти - просто магьосница!Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеЧудесен! Просто чудесен!
ОтговорИзтриванеИ в предната публикация видях подаръците:) Завидях ти, благородно. Особено за онова лимоненото, мммм :)