Рецептата я видях при Елена Димиева .
Така да ми хареса на вид и описанието на рецептата ,че тутакси си я направих.
Стана страхотен сладкиша горещо ви го препоръчвам.
Благодаря Елена за невероятната вкусотия!
ЕЕЕ... моя на вид не стана като на Елена , но пък като го нападнаха не остана от тавата.
Аз също направих двойна доза защото ми се видя малко.
Рецептата копирам нали знаете ,че харесвам да цитирам оригинала.
Рецептата е за една доза !
Продукти:
1/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
2 яйца
2 с.л. олио
1/3 ч.ч.прясно мляко
4 - 5 големи ябълки
За глазурата:
1 яйце
1/3 ч.ч. захар
50 гр. разтопено масло
Приготвяне:
В купа смесете захарта, брашното, бакпулвера и солта.
В друга купа леко разбъркайте яйцата, млякото, олиото и ванилията.
Постепенно към млечната смес добавете сухите съставки. Почистете и обелете ябълките.
Нарежете на тънки ивици и смесете с тестото.
Излейте сместа в намаслена и поръсена с брашно тавичка, и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете за около 30 мин.
Глазурата се приготвя като се смесят всички съставки. Извадете сладкиша и намажете с глазурата.
Върнете отново във фурната и изпечете за 10 мин.
Ако се използват по - кисели ябълки, сладкиша става още по - сочен!
Хем бързо, хем вкусно!Сочен ябълков сладкиш и още по-вкусен с тази карамелена коричка!
ОтговорИзтриванеЗдравче, пак си направила нещо вкусно!
Сърдечни поздрави!
Тили ,наистина е много бърз и вкусен!
ИзтриванеСърдечни поздрави и за теб!
Наистина изглежда сочен и страхотен !
ОтговорИзтриванеЦелувки ,аморе :* ! Хубав следобед !
Сочен Аморе и вземи го направи на Роби ,ще му хареса!
ИзтриванеЦелувки и от мен!
Звучи вкусно,изглежда примамливо,ставам да го правя.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта,идва ми тъкмо навреме.
Хубав ден!
Ели, да се похвалиш дали ви е харесал?
ИзтриванеПрекрасна и вкусна вечер!
Превъзходен!Много ми хареса,следващия път наистина двойна доза.Аз,дето все пределям рецептите на половина,ми дойде малка дозата.Няма да остане да го опитам студен,за да преценя става ли да се приготви предварително.
ИзтриванеХубава вечер!
Радвам се че ви е харесал!
ИзтриванеЕли, и студен е хубав става ,но със кисели ябълки наистина става много сочен ,опитай ако си го правила със сладки сега.
В къщи още топъл го изядоха но на следващият ден направих още един докато никой нямаше и изстина,но си остана страхотен пак.
Наистина е малка дозата и за това ще си я правя винаги двойна.
Хубава вечер и на теб!
Зиче, чудесно ти се е получил сладкишът! Поздравления! Само ако позволиш една поправка: името на авторката на посочения блог е Елена Димиева, а не Димитрова. Хубав следобед! Прегръдки и усмивки! :))
ОтговорИзтриванеДани охх объркала съм ще го поправя веднага!
ИзтриванеВзимам парченце и бягам!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и спокойна вечер миличка!!
Не взимай ,а го направи става много бързо.:)
ИзтриванеПрегръдки и за теб!
Зиче,прекрасен е твоя сладкиш...сочен и вкусен!
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна!Ще се прави.:)
Прегръдки и усмихнат ден,Зиче!:)
Прави и се похвали Мире! Чуден е наистина!
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
Зиче, чуден е сладкиша, личи си, че е много вкусен! Ама трябваше тройна доза да направиш, да има и за нас:):):) Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеТретата доза ще е тройна защото бързо свършва наистина.:)
ИзтриванеПрегръдки силни от мен!
Зиче, разкошен е станал. Радвам се, че се е харесал и благодаря за доверието. Дозата винаги е двойна и пак няма да стигне.....
ОтговорИзтриванеПрегрътки и весел ден! :)
Благодаря ти Елена наистина много ни хареса в къщи твоето сладкишче.
ИзтриванеДозата и тройна може би ще се прави защото и двойната ни е малка.:)
Прегръдки и от мен!
Че е сочен спор няма, Зиче, но и адски вкусен:)
ОтговорИзтриванеТраянче наистина адски вкусен!
ИзтриванеEs una delicia me gustaría probar luce muy lindo,la invito a mi cocina abrazos y abrazos
ОтговорИзтриване