Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 12 ноември 2012 г.
Свинска кавърма на Живето
Тази рецепта ме грабна когато я видях при Живето в нейният блог .
Такава кавърма съм правила но по различен начин и исках да пробвам и нейната.
Стана супер, облизаха си пръстите.
Живе много ти благодаря за тази гозбичка!
Копирам рецептата направо защото обичам рецептите да са така като ги е написал автора .
Когато съм променила нещо пиша какво е променено от мен.
Продукти
800 г свинска плешка без кост
5 стръка праз
3 червени чушки
3 зелени чушки
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. червено вино „Мерло”- аз сложих домашно вино
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. краве масло
3 с. л. олио 1 с. л.
червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото.
Изважда се.
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.
Прибавят се нарязаните на кубчета чушки.
Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат.
Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.
Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути. Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, много хубава кавърмичка. Такава не съм пробвала, но съм опитвала запържено месо с праз и подозирам, че е с още по-богат вкус!
ОтговорИзтриванеЛУЧИЯ ,стана много вкусна и се хареса в къщи, наистина много ароматна!
ИзтриванеХубав ден!
Чудно ястие! Поздравления, Здравче! Изглежда много апетитно и вкусно! Сърдечни поздрави и прекрасен следобед! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Дани!
ИзтриванеПрекрасен да е и на теб следобеда!
И аз сега това готвя, ти си ме изпреварила :))
ОтговорИзтриванеЧудничка е, Зиче!
Хубава вечер!
Хайде Ели чакам да се похвалиш:)
ИзтриванеМного апетитно и вкусно ястие ,Зиче!
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна ,а и ти майсторски си я изпълнила!
Хубава вечер и голяма прегръдка!
Мире ,Живето е виновната за тази манджица та нейна е заслугата:)
ИзтриванеХубава вечер и на теб!
Хм, ароматът на това ястие се носи надалеч, а и изглежда толкова апетитно! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Иглика!
ИзтриванеПрекрасна вечер и на теб!
А аз си ближа пръстите тук и нищо не усещам;)
ОтговорИзтриванеЗиче, много добре ти се е получила. Ама и Живето си е майстор признат!
Прегръдки и хубава вечер!
Здравче, и при тебе се е получила много вкусна тази кавърма! И аз харесвам това съчетание на свинското с праз лук!
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки!
Супер е рецептата ,Зиче ! Целувки ,мила ! :*
ОтговорИзтриванеОх, че вкусно и апетитно!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Зиче, вкусотия е, спор няма! Живето все такива вкусни ги поднася, а пък гледам и твоята е станала страхотно! Ще трябва и аз да я направя тази кавърма, след тази препоръка, няма отлагане! Благодаря и на двете ви за страхотната рецепта!
ОтговорИзтриванеНося винцето:)))
ОтговорИзтриванеХубав ден мила!!!!!!!!!!
Благодаря ви момичета за посещението и милите коментари!
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви!!!