![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqekComDCaPGWGXyPFC0QzjawM1cV0Dv7XrwT3NZc-NVHCcDAIa1i6i5iXDK4eslJz3cjCpLjSWfqYhUP1QUyxHWscXeF-TALHI9JTi-Ga1b3pxLwB6vFxwvUGeXLI3mtjCLN0gtZAjBKp/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00667.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQXflDrfkBpwcjzqXJxGam1uwPFApwsdkARnb0kveQVNIq6D5RSQUz9RbkFm-Z2sgq9VzCNMipNJ8hnqaJ37GGJL46oAz50I3rnYCaw-zDxtGLJjY7JYqy04VlarvcZOygeoh5UtUU_4QD/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00661.jpg)
Продължавам със зимнината.
Това са чушките които ме грабнаха отново от блога на Маргарита Димитрова.
Марго ,при теб е истинска енциклопедия мила ,БЛАГОДАРЯ!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaas8Fy4bOPv1hxJrJx7SL_4fbmXHP-kAOp5zD9eI2W_4MFXfRV8viwnyOfaM-s6Sm9CIad6aTmNx8qaLLQEoljWLwNMK_Ftk_BwrjS0YAG7NnRzT_hE7Wp_iG5RpJAsMkynhC2vGIjT1H/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00666.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihtLJv1DFSMubbhU04Vn8QS0KqN3sBkGyx2JaLbEissLF2g-p4RK6WvF9ldeqAI8TnmdF67-7NPNOdsIf6Yi0igLZfKkLcvZQhORLgxS9u4TPiEdh7S2q6kHlyF1IHSz8T1ch31cozn4uP/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00660.jpg)
Та ето ги чушките по нейната рецепта.
ПРОДУКТИ:
10 кг добре узрели месести червени чушки
няколко моркова
чесън
целина
магданоз
75- 80 г сол
150 г захар
1 и 1/ 2 ч. ч. олио
1 непълна ч. ч. оцет
сокът от чушките, който се отделя след тяхното печене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се почистват от семенната част и се изпичат добре. Завръзват се в найлонова торбичка и се оставят така до тяхното охлаждане толкова, че да могат да се белят. Вече готови те се нареждат в голям съд. Морковите се почистват , нарязват на кръгчета и се слагат при тях. Нарязаните чесън, целина и магданоз- също. Добавят се овкусителите и пиперковия сок и всичко това се разбърква добре.
Оставят се да престоят така в продължение на 2 часа.
Разбъркват се 3- 4 пъти до пълното овкусяване на зеленчуците.
Чушките се редят плътно в буркани и се доливат с ароматния сос, който остава в съда.
Стерилизират се само 5 минути за затваряне на капачката.
Могат да се приготвят и без моркови, това решете вие.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNzT9uYXM1dqwJgltq_bdtU4r_QGUlcqSxsEG4uoO8-jtehKuWR4msaRqBry3xsEou-ShGOy2yq8YjvAbkwAsbPkaWCURpMAhVyZfLTMGrUKAu1v82LTmWdB7Pnb0LxYcKYapSAPBS4yEE/s400/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00659.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc0_WOmzs2M0L-HpcCej3-_5pd9w2-DnYaFSidHi7Fbtq05X6e_GgO338HMZgohbz6VOPe75JI_08YV-XGiusRjBhAmAc1LSdUC3P-7pccEL0eEUGW2JU_eq_SVBmWy7v_IH_WLqQ_QTst/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00665.jpg)
ште пробвам рецептата
ОтговорИзтриване