![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQon-NfkR79JNjwsdlowPIV46AcM5j-oUZbhdxnjKH4svZ_w3Dr1AkN7GUUkZ7ThREww6r49DZUK-0ExTEYguwsnm72VCfgq1EUvrOjHu8jgQZW2KirGuIIVV0T5BxrX-IgLK6BB1RHXpD/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00673.jpg)
Рецепта от две дами които много уважавам и ценя като приятели и кулинарки.
Елза Стоянова
Благодаря ви момичета за поредната ви вкусотия!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkINfvneibh44Ke6qRI3eLli9Qb57r_VBGF0o92ymxQZ2u0NJ_XPnZP-naquE1vOR0GJzFopYj8OD4ICNHD0HGMNV96QmPtKYmdg-f-uKFapqVklZDqwBydNZbXzs0H8PyFdxdCDoBxcM7/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00674.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm272yl5tRt_rxBM0dEKq2h_YdE7ndv9JhozFJQlTOVH19Gdv9okKHXuQfwKYVtenEKRVRo4ofSHSAJKbZ7vHACI64yK71Cji7jtDKiH2dguuzr5w2tTIFvxe_jXDdh0LjpazED3lJMoRj/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00676.jpg)
ПРОДУКТИ:
500 г кори
4 яйца
1 непълна ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 каф. ч. царевично брашно
1 бакпулвер
400 г сирене
сусам- за поръсване на суровата баница
малко олио- за намазване на тавата и поръсване на суровата баница
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgsy0v1qNBAeDZeBBXzajkOPhgq-zDletjJnLhJ75qp2rV4L6b4Ufz5lG95LQOmpbyQaC2aKds5tnSh_9D4YzvPCKjlxxvgDpFlCuZqpKaoYyHZzHHPF9fA86_JQT5m79WNBB0UkwBGAbeD/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00672.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-NH0XtOucjyoaBFsqrnr4jpd7rIyL7rC5u7ZPgr27Ftx58eTu1VpxFGLZp_YPZJY23FJzmvNWAO_8R4e_qj9UaE_Tyu_snAbCHzSZqB59fupu41Du5e_7QdyKj4yD_TD-hVOt9Zc3T45Z/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00678.jpg)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата. Добавят се олиото, млякото, царевичното брашно и бакпулвера.
Отделно в друга купа се натрошава сиренето.
Взема се една кора, която се маже с яйчената смес навсякъде, но леко и на съвсем тънък пласт.
Слага се върху нея втора кора и пак се намазва със сместа. Върху нея се налага трета кора и се повтаря мазането. Същото се прави и с четвъртата кора.
Идва ред и на ръсенето на част от сиренето.
Навива се на руло, което се слага в намазнена тава.
Леко се подвиват двата края.
Така се процедира и с останалите кори- по 4 на брой за едно навиване.
Така наредената сурова баница се реже на парчета, поръсва се с малко олио и се поръсва със сусам.
Изпича се в загряна на 200 г фурна около 40 минути или до златист загар.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLJ656mJVLrBWG_2gjV4o8WTf-uvAV4xjpDcpONo2eK5wdRmxyuEvrI9FFOFQjrVR4AFe6B00e268uumatiZK-eENistQSmI2B8tMaDsAuTqfL65HvKQEfn2dF8saJWNf2yH5lCE319xx6/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00679.jpg)
Баница с бакпулвер ... звучи ми интересно ... но пък изглежда много апетитно и съблазнително Здравче :) Обаче щом става въпрос за баница ... първа съм на опашката :)
ОтговорИзтриванеГоголинче, стана много хубава в къщи много се хареса,за това пробвай мисля ,че и у вас ще се хареса.
ИзтриванеПоздрави!
Ще я прявя и аз-няма да и се размине....и у нас ще се хареса.
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен!
Хайде чакам да се похвалиш Живе.:)
ИзтриванеЦелувки!
Обичам царевично брашно , а баницата изглежда страхотно ,Зиче !
ОтговорИзтриванеХубава рецепта , благодаря :) !
Целувки ,аморе :* ! Хубава нова седмица !
Направи си аморе пък и Роби ще я хареса със сигурност ,защото е вкусна много.
ИзтриванеПрекрасна нова седмица и на теб миличка.
Силно те прегръщам !
Ново за мен е плънката с царевично брашно, но мисля, че ще ми допадне. Определено харесвам всякакви баници и съм любопитна да разбера вкусът на тази. Много вкусно изглежда! Прекрасна нова седмица, Зиче!
ОтговорИзтриванеИ аз съм любопитна, че и гладна вече... Страхотно изглежда и звучи, Зиче, благодаря, че я сподели с нас!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Досега не съм правила баница нито с бакпулвер, нито с царевично брашно. Твоята изглежда съблазително и със сигурност ще се опита!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила!
Досега не съм правила баница нито с бакпулвер, нито с царевично брашно. Твоята изглежда съблазително и със сигурност ще се опита!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила!
Направих баницата,получи се страхотно и веднага изчезна :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта,тя вече ни е любима.
Рецептата е супер и баницата е разкошотия!
ОтговорИзтриванеима вкус на качамак... не че е лошо на за баница предпочитам традиционната рецепта
ОтговорИзтриванеТошко, това е най лесното да си правите традиционната рецепта.Успех!
ИзтриванеОт както открих рецептата преди около година, друг вид баница не съм правила! Стана любима на семейството! Днес направих две рулца със сиренце и две рулца с булгур и спанак и сместта с царевичното брашно - станаааааа... вкусотия....
ОтговорИзтриванеОт както открих рецептата преди около година, друг вид баница не съм правила! Стана любима на семейството! Днес направих две рулца със сиренце и две рулца с булгур и спанак и сместта с царевичното брашно - станаааааа... вкусотия....
ОтговорИзтриване