2 кг -сини сливи /измити и изчистени от костилките/,
1 кг захар,
1 с.л. пектин
50мл-вода
индрише няколко листа
Всичко сложих в тавата и хубаво разбърках.
Сложих във фурната и пекох на 230 градуса до желаната гъстота.
Още топло налях във буркани и затворих с капачките.
Много лесно бързо и с пектина сока стана невероятен.
Как ухае при теб, Зиче... На хубаво, на истинско, направо магия!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и да ти е сладко! :)
Гери, много хубаво стана с пектина сокчето едно такова полу желирано супер.
ИзтриванеПрегръдки от мен!
Любимото ми сладко ,аморе ! Много хубаво и на цвят, а предполагам и на вкус ! Да ви е сладко на филийки и сладкиши зимата :) ! Целувки , мила ми !
ОтговорИзтриванеАморе ,да взема да ти пратя ли???
ИзтриванеЦелувки и силни прегръдки!
Не съм ползвала пектин досега, но съм виждала в Метро да продават и все се чудех за какво ли ще е . Изглежда много добре сладкото, а цветът му е чуден! Поздрави, Зиче!
ОтговорИзтриванеКатенце, е аз не бях но от пестила дето правих та ми остана малко и реших да пробвам и не сбърках защото стана чудесно сладкото.
ИзтриванеВ пектина има някакви съставки за триглицериди дето ги премахва а аз имам доста в кръвта та и това ще ми в полза.:!
Прегръщам те мила!
Искам за си отрежа едно парче и да си го изям с кеф....чудесно е ,Зиче!
ОтговорИзтриванеПрегръдки...