![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXTG9yyt4zB3Bvr7p-dS5fS8DQiBtcTXsnyjqx30ggLh18ZC-WG77tQNbz7ChrXD0EKXZjIG9SazfoKuGP5yVUZLgeFe4jOonQwvCWqLGc5obQxr-c5go_yIWK6d1MTyg4rjyD3UrYigcv/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00655.jpg)
Прословутите чушлета на Маргарита Димитрова
Понеже в къщи много се яде сладко кисело, а и лютиво та реших да пробвам нейната рецепта.
Станаха супер чушлетат направете си и вие да опитате.
Благодаря Марго за хубавата рецепта,СТАНАХА СТРАХОТНИ.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqb8wrOHgd9QEScqGhygZUROyhI29XYskGrWAvlfQMx8b7cyWFrc5b_bxZim0eAgj7iT52xQsV3PlICsqQokzHlbkrZAuhNAMl4mW6lbfKgSQbo3vjWiAQNSNzAji097xPnSJtD9T1JL7u/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00658.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKZaBUu1WjgMJvqe7qkLUOdwJUrtbsuibuQSeIi98DvP44YqYOQlvUD5OQbXyBzT_iGxqkogsWQEfq3zfg4dMRrfIfKq-uZo-O5GYSajM8XkwuAVHiHRL7pypsRh57jFhGm62Ii1LByAUm/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00656.jpg)
Ето и натюр рецептата ,Марго я е обяснила прекрасно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
люти чушлета
захар
оцет
сол
повече чесън
доста копър
Чушленцата се пукат на котлона и не се белят.
Сосът се прави като в тенджера сложите да кипнат оцет и захар в съотношение 1: 1 / например 1 кг захар с 1 литър оцет/ и сол на вкус.
Солите и опитвате, докато ви хареса на вас.
Колкото повече сос направите, толкова по- хубави ще бъдат чушленцата, защото не се приблъскват и мачкат в буркана.
А и от опит знам, че като си отворим бурканче от тях, първо топим с хлебец в пикантната " водичка"/ поради страхотния и вкус/ и чушлетата остават на сухо .
Преценете " на око" колко ще ви трябва, а ако не ви стигне, проблемът е нулев- сварявате още и доливате .
Та... Като кипне сладко- киселият сос се маха от огъня и веднага в него се пускат печените лютички нещица с добавка на повечко нарязан чесън и копър. Всичко се разбърква няколко пъти и се изчаква да изстине.
Насипвате в бурканчета и ако не ви достига сосчето- сварете си още / както вече ви написах/ и долейте.
П.П. Напоследък като изпукам ЧУШКИТЕ ГИ ТЪПЧА В БУРКАНА И КАТО СИ СВАРЯ МАРИНАТАТА , ЗАЛИВАМ ДОКАТО Е ТОПЛА И ЗАТВАРЯМ ВЕДНАГА БУРКАНА.Завивам капачката и обръщам да се запечата!
Този вид консерва е с дълъг срок на трайност.
Не се слага никакъв консервант, НЕ се стерилизира!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAJChPstOLpwvKvJ_kzPIN2rJllTv18zvMvr47gImkopVYt5YQ14FhZIeMIaytZvlxJRBe-IPc6RDQy30qWvwBW3ap-hZE0tqyG-dVZu9ixyVEujYT4ZqTXXVSPhF6BQWYdDzakMjDA_8Y/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00654.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYmI2md1MjItGJDj_XGHlzISy1blQfIFBJuZKDYzCm6DtbUzWbKnVR6xjfz7ZXpWewGdoCLCS00TTjMm_KvBI0loRcTnISlzUlGO2ZbhFV93lFEU3xNQ6UZ7Fn1Yv_LgQLr_-7SOPsurHR/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00657.jpg)
Чудни са, Зиче, обичам чушлета и тези са просто разкош! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБраво, Зиче! Точно така трябва да изглеждат :).
ОтговорИзтриванеНаправих ги, Здравче! Истинско удоволствие са тези чушлета! Специални благодарности!
ОтговорИзтриванеВече така ще приготвям чушлетата! Благодаря за рецептата!
Сърдечни поздрави!
Габи ,много се радвам ,че са ви харесали ,защото и аз от както знам рецептата все тях си правя.Тази година съм направила 15 омния буркани и се страхувам ,че няма да ни стигнат. :)
ИзтриванеПоздрави!