Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 5 февруари 2016 г.

Зеленчукови бомбички




1 пакет кори на сач /в зависимост колко бомбички ще правите/

1бр. -праз лук
1-2 -домати нарязани на едри парчета
2 -тиквички на едри кубчета
2 -чушки
1-морков
няколко гъби
сол ,чер пипер,чубрица
червен пипер на върха на ножа
олио

За заливката
2 с.л. брашно с малко вода на кашича
4 с.л.-кисело мляко
2 яйца
сол, пипер

За поръсване:
100 г. настърган кашкавал



Приготвяне
Нарежете всички зеленчуци.
В тиган с малко мазнина сложете праза,тиквичките,чушките,моркова,домата и хубаво задушете.
Прибавете и гъбите с подправките,/по желание може и месце предварително сварено да сложите./

Ето така изглежда плънката



Сложете една или две кори върху купичката, като краищата излизат извън купичката.

Напълнете с плънката и завийте , така че плънката да не се вижда.



Обърнете купичката в подходящ съд за печене.



Направете заливката от продуктите които са дадени по горе  и залейте бомбичките





Печете на 220 градуса до готовност



Поръсете с настърган кашкавал



и отново запечете



Сервира се на порции.
Бомбичките  малко се съединиха но това не пречеше за невероятният вкус  на който се насладихме.
Да ви е сладко и на вас!






7 коментара:

  1. Здравче, няма съмнения за вкуса!
    Прегръдки и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Иглика ,че намина! Хубави почивни дни и на теб.

      Изтриване
  2. Izgleda jako ukusno i super objašnjeno!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче, тези бомбички са бомба! Направо си представям как "избухват' вкусовете в устата! Чудесна рецепта! поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска ,много беше вкусно и си ги хапнахме с наслада!
      Прегръдки от мен!

      Изтриване
  4. Здравче,
    прекрасни са тези банички с плънка и заливка.Ще ги изпробваме задължително.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване