Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 25 ноември 2019 г.
Родопски клин с ориз на KRINA
Благодаря на KRINA за възможността да пробвам този, невероятен нов продукт!
Новият ориз на KRINA е примиум едрозърнест ОРИЗ ЕКСТРА, подходящ за традиционни домашни рецепти.
Сварява се равномерно и ястието е с гарантиран резултат.
Подходящ за домашно ястие с ориз, традиционно приготвяно от българската домакиня - тип пиле с ориз, пълнени чушки или зелеви сарми,мляко с ориз ,родопски клин.
За сетен път съм очарована от продуктите на KRINA и горещо ,Ви препоръчвам да пробвате този ОРИЗ ЕКСТРА
Продукти за една голяма тава или два клина в тиган:
1/2 п. - точени фини кори
1ч.ч./200мл./ - ориз ЕКСТРА на KRINA за традиционна българска кухня
4 бр -яйца
150гр- сирене
1ч.л.-сол /ако сиренето не е солено/
1ч.ч.-прясно мляко
200 гр -краве масло
40гр.-олио
Начин на приготвяне:
*В съд с вода и малко олио се слага оризът да се свари докато поеме водата, но без да се развари, а да остане в средата на ориза,малко твърдичко.
*Като поизстине се прибавят яйцата,сиренето,млякото и солта/опитайте, ако е необходимо тогава добавете/ и хубаво се обърквате.
*Сместа става рядка от прясното мляко, но когато се пече се поема от не напълно, свареният ориз.
*Обилно се намаслява тава,и малко олио се сипва, за да не залепва кората.
*Слагат се 3 кори така, че да излизат извън стените на тавата.
*Изсипва се сместа ,изравнява се хубаво /плънката НЕ трябва да е по дебела от 3см./ и се загръщат краищата на корите , слага се отгоре отново 3 кори като капаче.
*Клина се пече на печка с дърва /отгоре/, или във фурната ,но само долният реотан да е включен.
*След като се опече, от едната страна се обръща на дъска или равен капак /нещо плоско и по голямо от тавата /
Прехвърляме /изтръскваме от дъската/ в друга тава или тиган, отново обилно намазана с масло, за да се опече и от другата.
*Отгоре се маже обилно с масло.
*След опичането до златиста коричка, изваждаме от фурната, завиваме с кърпа за да се задуши.
*Тази смес, може да се направи на тиган, като ,плънката се раздели на две или три в зависимост колко е голям тигана.
*Начина в тигана се прави, както и в тавата, но се пече на котлона на слабо,като отново се обръща, за да се изпече и от другата страна.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар