Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 23 ноември 2019 г.

Ориз със спанак и лапад на тиган



ПРОДУКТИ:
200гр.-спанак
200гр.-лапад /ако нямате лапад само със спанак 400гр./
1- морков настърган на ситно
1- кромид лук нарязан на ситно
олио
1-зеленчуков бульон
1ч.ч. - ориз
чер пипер ,
сол


ПРИГОТВЯНЕ:
В голям тиган с капак слагам олиото и кромида и хубаво запържих.
Прибавих моркова,и задуших още 2-3 минути.
Тогава прибавих зеленията и задуших да омекне.
Прибавих ориза и останалите подправки, разбърках добре тогава долях вода 1,1/2 ч.ч.
Оставих да къкри на слаб огън поне 5-10 мин. със затворен капак.
После изключих и оставих на котлона да се задуши хубаво ориза.
Това е ,бързо и лесно ,но вкуса е божествен.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


Няма коментари:

Публикуване на коментар