Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 26 ноември 2019 г.

Пълнени чушки с млечен сос, ориз и кайма на фурна



Отново използвах продукт на моята любима марка
KRINA
 и по точно,новият ориз, примиум едрозърнест ориз, подходящ за традиционни домашни рецепти.
Сварява се равномерно и ястието е с гарантиран резултат и много вкусно.
Подходящ за домашно ястие с ориз, традиционно приготвяно от българската домакиня - тип пиле с ориз, пълнени чушки или зелеви сарми,мляко с ориз ,родопски клин.
За сетен път съм очарована от продуктите на KRINA и горещо ,Ви препоръчвам да пробвате този нов,
"ОРИЗ ЕКСТРА - ЕДРОЗЪРНЕСТ".



ЕТО И ПРОДУКТИТЕ:
8-9бр.-червени или зелени ,чушки
150гр-ориз на Ориз екстра на KRINA
3бр. -кромид лук нарязан на ситно
2бр.- домата настъргани
400гр.-кайма смес/може и без кайма, ако искате да са постни/
100мл.- олио и малко още за поръсване на чушките в тавата
малко червен пипер
джоджен
чер пипер,
кимьон
сол

За млечният сос

3-4 с.л. с връх- кисело мляко
1 с.л.- брашно
1 с.л. - суха зеленчукова подправка/аз ползвах ВЕГЕТА/
1/2 ч.ч. - вода /ако има вода във тавичката в която сте изпекли чушките, сложете от нея/
Всичко това се разбърква до получаване на хомогенна смес.



ПРИГОТВЯНЕ:
*Как да измерим ориза за колкото чушки сме приготвили? Знам от мама ,че постните чушки когато ги правим ,ориза се мери със стиска .
5бр..-чушки, 5 стиски ориз.Ако чушките са много големи стиските трябва да са по пълни. Ако слагаме кайма за 5бр. чушки стиските ще са 3, за да има място за каймата. Винаги това ми е помагало да не ми остава плънка и да ми стигне за броя чушки *

*Запържих хубаво кромида в олиото и сложих каймата като веднага я намачках до раздробяване на ситно с прибора за пасиране на картофи.
*Сложих и измитият ориз и той да се запържи да стане стъклен.
*Прибавих червеният пипер и доматите.
*Сипах една чаша водичка и на тих огън,варих докато ориза набъбне.
*Прибавих сол чер пипер и джоджен.
*Хубаво разбърках и оставих да отдъхне плънката.
*Изтърбуших чушките и ги напълних със сместа.
*Потопих в брашно отвора на чушката да се запечата плънката.
*Наредих ги в тавичката.
*Полях отгоре чушките с олио и 1ч.ч.- вода ,течността да е по малко от средата на чушките.
*Сложих ги във фурната на 250 градуса, докато заври и после намалих на 150 градуса, докато станат готови и отгоре загорят.
*Тогава ги залях с млечният сос и отново върнах във фурната за 10 мин.
Това е да ви е сладко.




Няма коментари:

Публикуване на коментар