Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 17 ноември 2019 г.

Кайзер от бонфиле / малки рибици/



Купих малка свинска рибица.
Изчистих ако има мазнини по него ,да остане само червено месо.

Зарих го в морска сол.
Престоя 24 часа...../няма смисъл да се държи повече и после да се изкисва,каква е логиката?/
Извадих и измих обилно с топла вода.
После завих с кърпи и притиснах между две дъски с нещо тежко отгоре,за да се доизцеди и да се посплеска малко.
Седи затиснато между 12-24 часа.....
Тогава овалвам във подправките или си купувам готова подправка за -кайзер-пастърма
ето я

която се прави на каша с бяло вино/как да се направи пише на пакета/ и се мажат филетата и да ви кажа е много хубава и от както съм я открила само нея ползвам и не се занимава да смесвам подправки.


За овкусяване на филето с домашни подправки:
Разбърках си на сухо върху хартия или вестник подправки.....Малко чубрица,червен пипер,чер пипер и щипка лют червен пипер.
Овалях филетата,пробих с игла и конец и окачих да съхнат на студено .
Когато са готови ги прибирам във найлонови пликове и съхранявам във фризера.
Може целогодишно така да си имате филе.
По този начин се правят и от големите рибици .


Само ,че при тях се иска повече време за сушене.
Малките за седмица са готови.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във  Facebook
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


1 коментар:

  1. Страшно мезе, Здравче, майсторска работа! Честит празник днес! Бъдете благословени!

    ОтговорИзтриване