Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 8 юли 2020 г.

Сладкиш с маслено тесто ,смокини и извара




Рецептата е от моята любима приятелка Живка.
Тя също е блогър, предлагам рецептата и, направо копирана.
Ето може да видите в нейният блог Рецептите на Ζωή и още много други хубави идеи,разгледайте блога и.

Продукти за тесто:
350 гр.- брашно
100 гр.-захар
120 гр.- масло
1 средно- яйце
1 ч.л.- бакпулвер
Щипка сол, ванилия
4 с.л.- студена вода

Пълнеж:
400 гр.- извара
2 средни- яйца
100 гр.- захара
2 с.л.- грис
ванилия

200 грама плодове-аз използвах смокини


Приготвяне:

Изваждат се костилките от черешите и се слагат в цедка докато им дойде реда.
/Аз измих хубаво зрелите смокини и нарязах на половина.
Маслото студено и нарязано на кубчета се смесва с брашното и бакпулвера-стрива се с пръсти на трохи.
Прибавят се останалите продукти и се омесва на тесто.Разделя се на 2,а може едната да е по-малка.
Прибират се в отделни пликчета във фризера.
Може да се притиснат с ръка за по-лесно оформяне след изваждането .Оставяме ги за известно време докато замръзнат и направим плънката.
В купа слагаме изварата,яйцата,захарта,ванилията и гриста. Разбиваме всичко с пасатор до гладкост.
Подготвяме форма за печене покрита с хартия-моята е 28/18.
Взимаме едното парче тесто с найлона и отваряме малко колкото да настържем на едрото ренде.
Държим найлона ,за да не ни измръзнат пръстите.
Така по малко рендосваме едното парче на дъното на тавичката.
С лъжица леко разпределяме и съвсем малко притискаме към дъното.
Отгоре разпределяме крема и заглаждаме.
Взимаме черешите в купа и поръсваме с 1-2 с. лъжици брашно.
/Така направих и със смокините/
Тръскаме леко да се овалят и разпределяме върху крема.
Отгоре рендосваме останалото парче тесто.
ТУК СА СНИМКИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО КАК СЕ ПРАВИ




Пече се около 30-35 минути на 180 градуса.
Оставяме леко да се охлади и изваждаме от формата.
След както се охлади напълно режем на парчета и сервираме.





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар