Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 18 юли 2020 г.

Тиквени кюфтета



Невероятните кюфтета на блогърката Биги рецептата може да видите тук в блога и От кухнята на Биги
Аз ще копирам рецептата дословно както я е написала Биги,за хората, които не могат да влизат в много сайтове.

Необходими продукти :
✔Тиквички *
✔ Морков 1 брой /средно голям/
✔ Яйце 1 брой
✔ Копър 3-4 стръка
✔ Скилидка чесън
✔ Лук/ зрял/ 1 брой или пресен
✔ Кисело мляко 1 ч.л./цедено/
✔ Олио 1 супена лъжица
✔ Щипка сода бикарбонат
✔ Брашно *
✔ Галета *
✔ Сирене *
✔ Кашкавал *
✔ Чубрица , къри, червен пипер, черен пипер , сол
Още : олио за пържене

Първата стъпка е една от най важните ! Не съм посочила количеството тиквички , защото няма точен грамаж /тиквичките ми бяха 2 броя -средно големи/ и зависи тиквичките колко сок ще пуснат !
Измийте тиквичките , отстранете дръжките и ги настържете на едро ренде над гевгир .
Настържете и моркова . Леко ги посолете и прехвърлете в цедка да се отцедят .
Колкото повече се отцедят , по добре ! За целта , може да ползвате и тензух .
Добре отцедилите се тиквички и моркови прехвърлете в купа .
Над тях настържете лука /пресен лук -накълцан /и чесъна .
Добавете 1 яйце , киселото мляко с щипката сода -леко разбъркайте да шупне .
Следват - на ситно нарязан свеж копър , настърган кашкавал /около 50-60 грама / чубрица , къри, червен , черен пипер и сол на вкус *
Когато добавяте сол имайте в предвид , че и сиренето е солено /освен ако не добавите безсолно сирене /
С лъжица разбъркайте добре продуктите и започнете да добавяте малко по малко брашно и галета .
Количеството брашно и галета , които аз добавих , бяха в равни количества / 6 супени лъжици брашно- 6 супени лъжици галета /
Вие добавете толкова , колкото сместа да се събере / да не е течна смес / като за кюфтета !
Това е следващата по важност стъпка !
Накрая добавете надробеното сирене /около 200-250 грама / .Сместа се смесва и се късат парчета , които се правят на топки и леко се сплескват !
Наредете ги в поднос или чиния покрита със стреч фолио .
В дълбок съд/ тенджера / върху котлона загрейте олиото на средна температура !
Сложете да се опържат от едната страна / по краищата леко си променят цвета / След това с помощта на щипка за скара обърнете за кратко и от другата страна .
Опържените " кюфтета " изкарайте в чиния покрита с домакинска хартия .

Ето в снимки и моята последователност за направата на кюфтетата.






”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар