Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 20 март 2021 г.

ПИТА С ЛЮБОВ!

Пита направена с много любов и гордост за дъщеря ми, която получи ОФИЦИАЛНО разрешение да работи по специалността си Рентгенов лаборант във Франция. Бъди здрава мамина,бъди винаги така борбена и никога не се предавай ,винаги живота ще ти се отблагодари за усилията и за Човечността която носиш в себе си!Работи любимата си професия до дълбоки старини! Обичаме те много! 

 Продукти: 
400 мл.- топличко прясно мляко, 
5 -яйца,(1 жълтък за намазване) 
4 с.л.-кисело мляко, 
4 с.л.-олио, 
2 с.л.-захар, 
2 ч.л.-сол, 
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
 брашно около 1,500кг. 
 Още 
100гр-меко масло 
маково семе 

Приготвяне
 Омесих средно меко тесто от горните продукти. 
Оставих да отпочине 10 мин. 
Разделих на 6 равни части. 
5 от частите разточих на кръгове с дебелина около 5 милиметра 
Върху първата намазах обилно със меко масло. 
Сложих и вторият кръг и него намазах обилно със масло. 
Така докато сложих петте кръгове един върху друг ,като най горният не се маже. 
Разточих тогава всички кръгове на толкова сантиметра колкото е тавата. 
Моята е 32см. 
Прехвърлих кръговете върху хартия за печене. 
Сложих една чаша в средата за ограничител. 
Разрязах с шпатула за тесто на 8 триъгълника като почвах от ограничението в средата. 
Тогава всеки триъгълник разрязах на три части и сплетох на плитка. 
Така се получиха 8бр. плитки на които подпъхнах краищата им отдолу. 
Шестата топка направих на роза и сложих във средата. 
Преместих заедно със хартията, питата в тавата. 
Оставих да втаса като я завих със кърпа и сложих във фурната на 40 градуса. 
Когато втаса я намазах със жълтъка в който сипах малко прясно мляко и 2 капки олио. 
Поръсих със маково семе розата. 
Пекох на 190 градуса до готовност. 
 ПОСТЪПКОВО ВИ ПОКАЗВАМ КАК СЪМ НАПРАВИЛА
Надявам се да съм била полезна със постъпковите снимки.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара:

  1. Тестото с прясно и кисело мляко е перфектното тесто.И аз така правя питките.Тази година ще добавя кисело мляко и в тестото за козунаци. Видях рецептата ви.Здраве и много успехи на дъщеря Ви!Светли Великденси празници! Цвета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз винаги поне 1с.л.- слагам кисело мляко във всички теста,независимо има ли в рецепта която правя. Благодаря за милите думи!Светли Великденски празници и на Вас ,Цвети!!

      Изтриване