Продукти за 2 порции
500гр.-кайма
1 -картоф настърган на ситно
1 малък кромид лук настърган на ситно
чер пипер,
кимион
щипка- смлян бахар
2бр-яйца
2 парчета на върха на ножа масло за тигана в който ще печем
За плънката аз сложих
1-домат,
краставица,
2 листа-накълцана маруля
подлучено кисело мляко
1бр.-пържен картоф
Омесената кайма ,разделих на две.
Едната част ,сложих върху стреч фолио и сплесках с пръсти на кръг.
Отгоре сложих друго парче стреч фолио и с точилката разточих на кръг,(тънко окорло 4-5 милиметра) колкото е диаметъра на тигана в който ще пека.
В плоска чиния с размера на тигана леко разбих едното яйце и отгоре обърнах разточената кайма.
Тогава загрях парче масло в тигана и с леки движения изтръсках от чинията омлета ,
ТАКА, ЧЕ ЯЙЦЕТО ДА ОСТАНЕ ОТДОЛУ
Когато се запече обърнах от другата страна която е само кайма.
Така процедирах и с другата част от каймата.
Като е готова сложих в подходяща чиния,напълних едната половина на омлета с резенчета краставица,домат,маруля на ситно накълцана, пържени картофки,подлучено кисело мляко с майонеза .
Прегънах, омлета на две и ,воалаааа..вкусотия голяма!
Може и на фунийка да си го направите ,(само че трябва да е по тънко разточена каймата за да може да се увие) и тогава да напълните с каквато плънка Ви хареса.
Ето снимките постъпково как съм направила:
Ето колко е лесно и бързо ,а е толкова вкусно!Аз го направих и вие ще можете!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар