1 пакет- точени кори
За плънката
700 гр.- пилешко бяло месо, нарязано на кубчета
2бр.- моркови, нарязани на кубчета
500 гр.- гъби
2 глави- кромид лук
2с.л.- доматено пюре
1к.ч.- олио
чер пипер
сол
За сос Бешамел
50-60 гр. масло (2 с. л.)
50-60 гр. брашно
500 мл. прясно мляко
Запържих кромида,моркова и гъбите в мазнината.
Прибавих пилешкото месо.
Запържих за малко,месото и добавих доматеното пюре, което предварително, разтворих във 50мл.- вода.
Оставих да къкри докато се изпари водата.
Направих соса бешамел.
За сос Бешамел съм обяснявала – един от най-лесните сосове и отнема 3-4 минути.
Брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута.
Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
Ври 4-5 минути, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане.
Идва ред да направим бохчата.
В купа слагам две кори, пълня от плънката, завивам,обръщам купичката,бохчата да падне в тавичката,която предварително намазах с олио.
Залях със соса бешамел всяка бохча и сложих във фурната 220 градуса да се запече.
След като хвана лек загар,посипах обилно с кашкавал и пак запекох отгоре да се разтопи кашкавала.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар