Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 11 март 2021 г.

Султан кебап

Рецепта 
1 пакет- точени кори 

За плънката 
700 гр.- пилешко бяло месо, нарязано на кубчета 
2бр.- моркови, нарязани на кубчета 
500 гр.- гъби 
2 глави- кромид лук 
2с.л.- доматено пюре 
1к.ч.- олио 
чер пипер 
сол 

  За сос Бешамел 
50-60 гр. масло (2 с. л.) 
50-60 гр. брашно 
500 мл. прясно мляко 


 Запържих кромида,моркова и гъбите в мазнината. 
 Прибавих пилешкото месо. 
Запържих за малко,месото и добавих доматеното пюре, което предварително, разтворих във 50мл.- вода. 
Оставих да къкри докато се изпари водата. 
Направих соса бешамел. 
За сос Бешамел съм обяснявала – един от най-лесните сосове и отнема 3-4 минути. 
 Брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута. 
Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. 
Ври 4-5 минути, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане. 
Идва ред да направим бохчата. 
В купа слагам две кори, пълня от плънката, завивам,обръщам купичката,бохчата да падне в тавичката,която предварително намазах с олио. 
Залях със соса бешамел всяка бохча и сложих във фурната 220 градуса да се запече. 
След като хвана лек загар,посипах обилно с кашкавал и пак запекох отгоре да се разтопи кашкавала.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар