150г.р.-орехи
2-ванилии
150гр.- стафиди
нарязан на малки кубчета локум
кората на 2бр.-лимони
препечено брашно
Сложих да ври в тенджера, съотношението 1:4 (жито към вода).
Оставих да ври на среден огън.
Когато се разпукаха зрънцата отстраних от котлона.
Покрих с дебели хавлии (може и одеяло), но не с капак, докато житото попи останалата вода. След това измих отново в цедка под струя вода.
Разстлах върху кърпа,(или памучна покривка) за да се изсушат зърната за една нощ.
На другият ден обърках житото със всички продукти БЕЗ БРАШНОТО И ПУДРАТА ЗАХАР
Сипах в чиния и оформих като притиснах със шпатулата ,на купчинка.
Отгоре поръсих обилно с препеченото брашно.
Тогава поръсих обилно и с пудрата захар.
Украсих със пръчици и сърчица за торта.
Когато със лъжицата се загребва,житото само се овалва във препеченото брашно и захарта и е невероятно бЛаженство за сетивата.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар