Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 6 март 2021 г.

Варено жито

250гр.-жито 
150г.р.-орехи 
2-ванилии 
150гр.- стафиди 
нарязан на малки кубчета локум 
кората на 2бр.-лимони 
препечено брашно 
пудра захар
Жито измих в цедка (или гевгир) под силна струя студена вода. 
Сложих да ври в тенджера, съотношението 1:4 (жито към вода). 
Оставих да ври на среден огън. 
Когато се разпукаха зрънцата отстраних от котлона. 
Покрих с дебели хавлии (може и одеяло), но не с капак, докато житото попи останалата вода. След това измих отново в цедка под струя вода. 
Разстлах върху кърпа,(или памучна покривка) за да се изсушат зърната за една нощ. 
На другият ден обърках житото със всички продукти БЕЗ БРАШНОТО И ПУДРАТА ЗАХАР
Сипах в чиния и оформих като притиснах със шпатулата ,на купчинка.
Отгоре поръсих обилно с препеченото брашно.
Тогава поръсих обилно и с пудрата захар.
Украсих със пръчици и сърчица за торта.
Когато със лъжицата се загребва,житото само се овалва във препеченото брашно и захарта и е невероятно бЛаженство за сетивата.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар