Продукти
предварително разтварям маята за да шупне
7гр- суха мая /или 1/2 -/20гр./ жива/
1с.л.- захар
30мл.- мляко
разбърках ги и оставих да шупне
За тесто
60гр. - масло
100гр. - захар
1бр. - ванилова захар
2 щипки - сол
100мл.- топличко мляко
+,- 500-600гр. - брашно
1бр.- жълтъци
За плънката
мармалад /пестил/ от сливи и ябълки
шепа смлени орехи
Всеки може да си сложи каквато иска плънка.
За намазване
1 бр.- белтък
за поръсване
захар
Приготвяне
Замесих всички продукти за тестото, прибавих и шупналата мая.
Замесих меко тесто.
С намазнени с олио ръце разстелих на плота/или с точилка се разточва/ на правоъгълник.
Наредих плънката като оставих единият край четири пръста празно без планка.
Него нарязах с ножа на ивици.
Навих на руло и сложих в тава застлана с хартия за печене.
Оставих да втаса около 2ч,/защото има много захар и втасва бавно/
Ако искате да ви втаса бързо вместо захар сложете 2с л. течен подсладител- Суитли
Когато втаса пекох на 190 градуса до готовност.
Всяка година си го правя това руло ,защото става много вкусно.
Тези малки рулца, плънката е с мармалад от круши и смокини и в него смлени орехи.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар