Продукти
2бр.-яйца 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр.
200гр- кисело мляко
100гр.-прясно мляко
3 с.л.- олио
1/2 равна ч.л.- бакпулвер
1 ч.л.-сол
2 с.л.-захар /ако не искате да ви е леко сладко сложете 1с.л./
около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто
сирене за поръсване между пластовете,
олио за намазване на пластовете
Приготвяне
Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в кладенчето всичко се изсипва.
В млякото изсипах бакпулвера да шупне и него изсипах в кладенчето.
Изсипах и останалите продукти в кладенчето и омесих средно меко тесто.
Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса.
Ако искате да го съхранявате във хладилника ,намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така ,че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата.
Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ.
Разделих на 8 еднакви топки.
4 топчета разточих на дълги,правоъгълника.
Първия правоъгълник намазах с олио, поръсих със сирене...всички последователно слагах един върху друг, като между тях поръсвах със сирене и мазах с олио.
Така процедирах и със останалите четири топки.
Тогава двете ги сложих една върху другата на кръст и завих краищата им.
Пекох на 190 градуса до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар