Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 1 април 2022 г.

✨ ТУТМАНИК НА ДИПЛИ ✨

Продукти
2бр.-яйца 
 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
 200гр- кисело мляко 
 100гр.-прясно мляко 
 3 с.л.- олио 
 1/2 равна ч.л.- бакпулвер 
 1 ч.л.-сол 
 2 с.л.-захар /ако не искате да ви е леко сладко сложете 1с.л./ 
 около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто 
 сирене за поръсване между пластовете, 
олио за намазване на пластовете 

 Приготвяне 
 Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в кладенчето всичко се изсипва. 
В млякото изсипах бакпулвера да шупне и него изсипах в кладенчето. 
Изсипах и останалите продукти в кладенчето и омесих средно меко тесто. 
 Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса. 
 Ако искате да го съхранявате във хладилника ,намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така ,че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата. 
 Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ. 
Разделих на 8 еднакви топки. 4 топчета разточих на дълги,правоъгълника. 
 Първия правоъгълник намазах с олио, поръсих със сирене...всички последователно слагах един върху друг, като между тях поръсвах със сирене и мазах с олио. 
Така процедирах и със останалите четири топки. 
Тогава двете ги сложих една върху другата на кръст и завих краищата им. 
Пекох на 190 градуса до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook > 
 Също така и в Instagram  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар