Много е хубава и лесна ,горещо препоръчвам.
Благодаря на Лозинка Живкова за споделената рецепта.
Аз направо я снимах и я пускам така както тя е написала.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Месести червени чушки
моркови,
чесън
зеле
магданоз
Изчистих чушките от семето и ги нарязах.
В отделна купа нарязах зелето,морковите настъргани, чесъна на ситно и магданоза или целина.
Подгответе бурканите според зеленчуците които сте взели
на дъното под резката-оцет
1с.л. равна-сол
2с.л.- захар
2с.л.- олио
В тенджера 4л. вода и 2-3 с л. сол да заври.
Покрой тенджерата нареждате бурканите да се затоплят/ аз ги сложих във фурната на 100 градуса и от там ги взимах да ги пълня/
Слагат се чушките във врящата вода да променят цвета си/внимавайте да не се преварят, трябва да останат хрупкави/
Редят се сместа от зелето , топлите чушки зелето ,чушките и ...докато хубаво се напълни буркана.
ВАЖНО Е ДА СЕ НАТИСКАТ С ДЪРВЕНО ЧУКАЛО ИЛИ ЛЪЖИЦА ДА СЕ УПЛЪТНИ ХУБАВО В БУРКАНА.
Затварят се с капачката ,обръщат се, аз завивам със одеало докато изстинат.
УНИКАЛНО ВКУСНА ТУРШИЯ !!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар