Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 18 ноември 2023 г.

Дърпана баница ⁀⋱*


Продукти:
600 гр.- брашно ,
1 с.л.- оцет 
3 с.л.- олио 
300 мл.- хладка вода 
1 с.л.- сол
 
плънка 
 3 яйца, 
около 200гр.- сирене 
 2-3 -  лъжици кисело мляко със щипка сода

Приготвяне:
Омесих меко тесто оставих в купа на Таперуер и затворих с капака да си почине около 30 мин.
 /Вие  ако нямате такава купа,може в обикновена купа и да я завиете с кърпа/
После направих  4бр. топки и пак оставих да си почине 10 мин. в чинийка в която сипах на дъното, олио.
Тестото когато престои да отдъхне, трябва да е много меко и пухкаво, тогава е готово за дърпане.
Топките трябва хубаво да са омазнени с олиото преди да се започне дърпането. 
Всяка топка  дърпам на тънък лист./аз малко на по дебели оставих ,защото така повече ни харесва/
Ръся с плънката и завивам на руло.
Слагам в подмаслена тава.
Пека на 190 градуса.



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар