оригинална рецепта
2 кг.- гъби печурки
12 скилидки- чесън
400 мл.- олио
250 мл.- оцет
2 зърна- черен пипер
4 с.л.- захар
10 -дафинови листа
3 с.л.- сол
Продукти за 2 бурканчета
аз направих половин доза -
1кг.-гъби печурки
6 скилидки- счукан,чесън
200мл.- олио
125мл.- оцет
няколко зърна- черен пипер
2 с.л.- захар
5 -дафинови листа
1,1/2 с.л.- сол
Печурките се почистват и се измиват.
Ако има по-големи, се нарязват.
В тенджерата се слагат оцетът, олиото, захарта, солта, дафиновите листа и черен пипер.
Гъбите се слагат в сместа и се добавя намачканият чесън.
Печурките се варят при постоянно бъркане.
Щом заврат, след около 5 минути съдът се сваля от котлона.
Гъбите се разпределят в буркани и се оставят да изстинат.
След това се охлаждат в хладилник за 4 часа и може да се поднесат.
Аз пробвах и да се "стерилизират" бурканите и да траят като консерва. Напълних бурканите с топлите гъби и долях, вряла марината. Затворих бурканите и обърнах с капака надолу докато изстинат.
Бурканите се стерилизираха и хлътнаха капачките.
Направо копирах рецептата, за да не се губи оригинала от ИЗТОЧНИКА
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар