Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 1 ноември 2023 г.

Мариновани гъби печурки с оцет ,олио и чесън

ПРОДУКТИ за 4 бурканчета
оригинална рецепта
2 кг.-  гъби печурки 
12 скилидки- чесън 
400 мл.- олио 
250 мл.- оцет 
2 зърна- черен пипер 
4 с.л.- захар 
10 -дафинови листа 
3 с.л.- сол 

Продукти за 2 бурканчета
аз  направих половин доза -
1кг.-гъби печурки
6 скилидки- счукан,чесън 
200мл.- олио 
125мл.- оцет 
няколко зърна- черен пипер 
2 с.л.- захар 
5 -дафинови листа 
1,1/2 с.л.- сол 

 Печурките се почистват и се измиват. 
Ако има по-големи, се нарязват. 
В тенджерата се слагат оцетът, олиото, захарта, солта, дафиновите листа и черен пипер. 
 Гъбите се слагат в сместа и се добавя намачканият чесън. 
Печурките се варят при постоянно бъркане. 
 Щом заврат, след около 5 минути съдът се сваля от котлона. 
Гъбите се разпределят в буркани и се оставят да изстинат. 
 След това се охлаждат в хладилник за 4 часа и може да се поднесат. 
Аз пробвах и да се "стерилизират" бурканите и да траят като консерва. Напълних бурканите с топлите гъби и долях, вряла марината. Затворих бурканите и обърнах с капака надолу докато изстинат.
Бурканите се стерилизираха и хлътнаха капачките. 
 
Направо копирах рецептата, за да не се губи оригинала от  ИЗТОЧНИКА
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар