2 кг -кайсии /измити и изчистени от костилките/,
2 кг захар,
150мл.-вода
1с.л.- ябълков пектин
1к.л.- лимонена киселина
Нарязаните кайсии сложих в тенджера и сипах захарта/от нея отделих 1ч.ч./ и водата.
Сложих на котлона на средна температура докато плода си пусне водата и захарта се стопи.
Ако искате наръсете плода със захарта вечерта и оставете в хладилника да си пусне сок. Но тогава вода не прибавяйте.
Варих докато започна да се сгъстява като от време на време разбърквах.
Накрая към отделената 1ч.ч. захар, прибавих 1с.л.- ябълков пектин и хубаво разбърках.
Изсипах във сладкото и веднага енергично разбърках за да се размие захарта и пектина във сока.
Оставих да поври още 10 мин. като през това време добавих и 1к.л- лимонена киселина.
Направо от врящата смес пълних ВНИМАТЕЛНО сухите бурканчета и затварях.
Обръщам с капачката надолу и оставям така да изстинат.
Аз на това сладко не слагам никакви аромати, защото си е достатъчно ароматен плода.
Вие ако искате си прибавете в процеса на варене!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар