Прясно зеле
3 скилидки- чесън
сол
олио
щипка червен пипер
щипка кимион
Приготвяне:
Нарязаното на тънки ивици, зеле, чесън и малко сол, изпържих в олио до готовност на зелето, хубаво да омекне.
Оставих да поизстине настрани.
Взимах по една кора, мажех с мазнена.
Сгъвах на 2 и слагах от плънка в края на широкият край .
Сгъвах страничните два края до средата и тогава навивах широкия да станат пуричките.
Взимам един лист, кора намазвам с мазнина.
Сгъвам на две.
В широкият край слагам зелето надългичко.
Завих двата край така ,че да се сближат едно до друго.
Тогава навивам на руло.
Сложих в подмаслена тава .
Като сме готови със всичките кори , заливаме корите с останалата мазнина.
Пече се на 200 градуса.
Ето снимки как се сгъват пуричките, снимки от едни други
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар