Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 8 август 2023 г.

Пурички - банички с прясно зеле ✨

Продукти: 
Прясно зеле 
3 скилидки- чесън 
сол 
олио 
щипка червен пипер 
щипка кимион 

 Приготвяне: 
Нарязаното на тънки ивици, зеле, чесън и малко сол, изпържих в олио до готовност на зелето, хубаво да омекне. 
Оставих да поизстине настрани. 
Взимах по една кора, мажех с мазнена. 
 Сгъвах на 2 и слагах от плънка в края на широкият край . 
 Сгъвах страничните два края до средата и тогава навивах широкия да станат пуричките. 
Взимам един лист, кора намазвам с мазнина. 
Сгъвам на две. 
В широкият край слагам зелето надългичко. 
Завих двата край така ,че да се сближат едно до друго. 
 Тогава навивам на руло. 
Сложих в подмаслена тава . 
 Като сме готови със всичките кори , заливаме корите с останалата мазнина. 
 Пече се на 200 градуса. 
Ето снимки как се сгъват пуричките, снимки от едни други
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар