Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 14 август 2023 г.

Селски обикновени пърленки на тиган╰☆

Продукти: 
300 гр.- брашно , 
1 ч.л.- оцет 
 2 с.л.- олио 
 150 мл.- хладка вода 
 1 ч.л.- сол 

 Омесих меко тесто в купа на Таперуер и затворих с капака да си почине около 30 мин. 
 Ако  искате да се сдобиете с такава , магическа купа. 


 Най-харесваната, най-търсената купа Нова Класика 2,5 литра, сега е на промоция с още по-ниска цена-само за 24 лв. 
 Месим, без да се цапаме, но и! 
Подквасваме мляко 
съхраняваме всички ястия дълго в хладилник 
пренасяме, без опасност от разливане и отваряне на капака 
свежи салати, 
плодове, 
зеленчуци, 
таратор, 
дори сирене и кашкавал 
издържат три пъти по-дълго, отколкото в обикновена купа, платсмасата е екологичночиста и предпазва не само продуктите ви, но и хладилника от миризми или плесен 

Ето и клип за тези, които се чудят как точно меси купата .


Вие ако нямате такава купа,може в обикновена купа да си омесите тестото и да я завиете с кърпа/ 
После направих 4бр. топки и пак оставих да си почине 10 мин. в чинийка в която сипах на дъното, олио. 
Тестото когато престои да отдъхне, трябва да е много меко и пухкаво, тогава е готово за дърпане. Топките трябва хубаво да са омазнени с олиото преди да се започне дърпането. 
 Всяка топка дърпам на тънък лист. 
Намазах обилно с олио завих единият край
Тогава и другият върху него, както е на снимката
Навих на руло и сплесках на тънка питка и пекох на умерен котлон и в тефлонов тиган от двете страни, до готовност.
Ако искате, като са готови още топли, намажете с масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар