300 гр.- брашно ,
1 ч.л.- оцет
2 с.л.- олио
150 мл.- хладка вода
1 ч.л.- сол
Омесих меко тесто в купа на Таперуер и затворих с капака да си почине около 30 мин.
Ако искате да се сдобиете с такава , магическа купа.
Най-харесваната, най-търсената купа Нова Класика 2,5 литра, сега е на промоция с още по-ниска цена-само за 24 лв.
Месим, без да се цапаме, но и!
Подквасваме мляко
съхраняваме всички ястия дълго в хладилник
пренасяме, без опасност от разливане и отваряне на капака
свежи салати,
плодове,
зеленчуци,
таратор,
дори сирене и кашкавал
издържат три пъти по-дълго, отколкото в обикновена купа, платсмасата е екологичночиста и предпазва не само продуктите ви, но и хладилника от миризми или плесен
Ето и клип за тези, които се чудят как точно меси купата .
После направих 4бр. топки и пак оставих да си почине 10 мин. в чинийка в която сипах на дъното, олио.
Тестото когато престои да отдъхне, трябва да е много меко и пухкаво, тогава е готово за дърпане.
Топките трябва хубаво да са омазнени с олиото преди да се започне дърпането.
Всяка топка дърпам на тънък лист.
Намазах обилно с олио завих единият край
Тогава и другият върху него, както е на снимката
Навих на руло и сплесках на тънка питка и пекох на умерен котлон и в тефлонов тиган от двете страни, до готовност.
Ако искате, като са готови още топли, намажете с масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар