Пекох ,зайче, но така се стекоха обстоятелствата, че ханахме само веднъж и другото печено остана.
За да не го прибирам във фризера ,хубаво обезкостих месото парче сланинка на ситно нарязах/понеже заешкото е сухо месо и сланинката е нужна/.
Леко осолих, чер пипер сложих и малко кимион/Вие ако не обичате кимион сложете си друга подправка каквато слагате на обикновено кюфтета./
Всичко това блиндирах/може и с пасатор/ да стане кайма.
Нарязах на ситно кромид лук и прибавих към сместа.
1пакетче галета и едно яйце.
Хубаво омесих всичко.
Направих кюфтета, които овалях във брашно и изпържих в олио.
Много ни харесаха за първи път правя такива кюфтета и няма да е за последен.
Към кюфтенцата за гарнитура, панирах чушки и домат.
Домата беше от тези който са за консерви "РОМА".
Нарязах на кръгчета потопих в разбито яйце ,брашно,и пак в яйце и изпържих.
Ами много хубави станаха и доматите.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар