Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 15 август 2023 г.

ОБИКНОВЕН ДОМАШЕН ХЛЯБ 🍞╰☆

700гр.- брашно 
1 с.л.- сол, 
1 с.л- захар, 
4 с л.- олио, 
7 гр.- суха мая, 
400мл.- хладка вода

Тази рецепта може да си я замесите и както обикновено, ако нямате такава купа.
Аз ще  обясня аз как го замесих.

 Замесих тестото в купата на Таперуер, която от няколко месеца ми е пръв помощник в кухната. 
Няма такова удоволствие от това за 5мин. тестото ти да е омесено и за 20мин да е втасало и готово за работа. 
 Ако нямате купа, Вие можете да си го замесите на ръка, както се меси, тесто. 
 
Приготвяне: 
Винаги първо се слага брашното в купата.
/не слагайте всичкото брашно, оставете си малко от него и ако е нужно тогава го добавете за да стане меко тесто.  / 
Тогава се слагат по реда на написаното всички останали продукти.
 
Купата се отваря и затваря ВИНАГИ на равна повърхност! 
Завъртате/разклащате/ няколко пъти както се вижда във клипа. 
Отваря се да се види дали иска още брашно.
Ако е по рядко добавете още малко брашно.
Ако е по гъсто добавете, още  малко олио или вода
Различните брашна поемат различно количество вода.
Ето моето за този хляб изглежда ,така-
 
Затваряте като обезвъздушавате с капака ,като натискате с длан в средата и веднага се затваря, леко капака да е вдлъбнат, завъртате /разклащате/ още няколко пъти и оставяте да втасва, така в купата.
Понякога слагам купата в топла вода и така ускорявам още повече втасването. 
 След 15-20 мин. се отваря сама, като се чува едно пукване. 
Отново се затваря и отново се обезвъздушава и се оставя да втаса докато отново сам се отвори капака. 
Тестото е готово за работа, така трябва да изглежда, нежно и пухкаво

Следвайте рецептата и няма да сбъркате. 
Когато вече беше втасало тестото, НА НАБРАШНЕН ПЛОТ ГО ИЗСИПАХ.
 
 С ръце само го обърнах няколко пъти, да се набрашни и го сложих във йена глас тавичката, като затворих с капака.
Може да използвате и обикновена тенджера или плик за печене.
Направо сложих във фурната да се пече на 180 градуса до желаният загар. 
За 1час имах вече готов хляб и то какъвввв??? 

(Ако искате по твърдо тесто за оформяне се изсипва на плота и се доомесва с още брашно да стане по твърдо и да може да се правят фигури. 
Това тесто може да се използва и за хляб, пици,мекици, пити,тутманици и каквото се сетите. 
Купата може да използвате и за съхранение на всичко каквото се сетите за по дълго време. )

Ако искате да си набавите такава купа ето от къде и как се работи с нея

ЕТО В ТАЗИ ГРУПА МОЖЕТЕ ДА СИ ПОРЪЧАТЕ 

 Най-харесваната, най-търсената купа Нова Класика 2,5 литра, сега е на промоция с още по-ниска цена-само за 24 лв. 
 Месим, без да се цапаме, но и! 
Подквасваме мляко 
съхраняваме всички ястия дълго в хладилник 
пренасяме, без опасност от разливане и отваряне на капака 
свежи салати, 
плодове, 
зеленчуци, 
таратор, 
дори сирене и кашкавал 
издържат три пъти по-дълго, отколкото в обикновена купа, платсмасата е екологичночиста и предпазва не само продуктите ви, но и хладилника от миризми или плесен 

Ето и клип за тези, които се чудят как точно меси купата .


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара: