1 с.л.- сол,
1 с.л- захар,
4 с л.- олио,
7 гр.- суха мая,
400мл.- хладка вода
Тази рецепта може да си я замесите и както обикновено, ако нямате такава купа.
Аз ще обясня аз как го замесих.
Замесих тестото в купата на Таперуер, която от няколко месеца ми е пръв помощник в кухната.
Няма такова удоволствие от това за 5мин. тестото ти да е омесено и за 20мин да е втасало и готово за работа.
Ако нямате купа, Вие можете да си го замесите на ръка, както се меси, тесто.
Приготвяне:
Винаги първо се слага брашното в купата.
/не слагайте всичкото брашно, оставете си малко от него и ако е нужно тогава го добавете за да стане меко тесто. /
Купата се отваря и затваря ВИНАГИ на равна повърхност!
Завъртате/разклащате/ няколко пъти както се вижда във клипа.
Отваря се да се види дали иска още брашно.
Ако е по рядко добавете още малко брашно.
Ако е по гъсто добавете, още малко олио или вода
Различните брашна поемат различно количество вода.
Затваряте като обезвъздушавате с капака ,като натискате с длан в средата и веднага се затваря, леко капака да е вдлъбнат, завъртате /разклащате/ още няколко пъти и оставяте да втасва, така в купата.
Понякога слагам купата в топла вода и така ускорявам още повече втасването.
След 15-20 мин. се отваря сама, като се чува едно пукване.
Отново се затваря и отново се обезвъздушава и се оставя да втаса докато отново сам се отвори капака.
Следвайте рецептата и няма да сбъркате.
С ръце само го обърнах няколко пъти, да се набрашни и го сложих във йена глас тавичката, като затворих с капака.
За 1час имах вече готов хляб и то какъвввв???
(Ако искате по твърдо тесто за оформяне се изсипва на плота и се доомесва с още брашно да стане по твърдо и да може да се правят фигури.
Това тесто може да се използва и за хляб, пици,мекици, пити,тутманици и каквото се сетите.
Купата може да използвате и за съхранение на всичко каквото се сетите за по дълго време. )
Ако искате да си набавите такава купа ето от къде и как се работи с нея
ЕТО В ТАЗИ ГРУПА МОЖЕТЕ ДА СИ ПОРЪЧАТЕ
Най-харесваната, най-търсената купа Нова Класика 2,5 литра, сега е на промоция с още по-ниска цена-само за 24 лв.
Месим, без да се цапаме, но и!
Подквасваме мляко
съхраняваме всички ястия дълго в хладилник
пренасяме, без опасност от разливане и отваряне на капака
свежи салати,
плодове,
зеленчуци,
таратор,
дори сирене и кашкавал
издържат три пъти по-дълго, отколкото в обикновена купа, платсмасата е екологичночиста и предпазва не само продуктите ви, но и хладилника от миризми или плесен
Ето и клип за тези, които се чудят как точно меси купата .
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Това количество в оранжевата купа ли замесихте?
ОтговорИзтриванеДа
Изтриване