+,- 1кг-брашно
100мл.-прясно мляко
400мл.- топличка вода
2с.л.- кисело мляко
1бр.-суха мая/или 1/2 кубче, прясна/
2с.л.- зехтин или олио
1 равна с.л.-сол
1 пълна с.л.-захар
за плънка:
сирене,
нарязана на кубчета чушка
резен домат
кашкавал
Приготвяне:
В пресятото брашно слагам сухите продукти и разбърках.
Добавих леко затопленото прясно мляко ,вода и зехтина.
Прибавих и киселото мляко.
Омесих меко тесто.
Аз използвах купите на Таперуер ,че ми е по лесно и става с няколко хлопчене на купата.
Оставих да втаса за 15-20мин. в купата.
Вижте тук ако имате интерес
Направих дълъг фитил от тестото и го нарязах на равни парчета.
Всяка топка разточих на кръг.
Резнах от двете страни на кръга по една резка.
Ето така както на снимката съм показала
Наредих сирене, чушка, парче домат и кашкавал
Захлупих едната страна и после другата една върху друга както на снимката съм направила.
Наредих в тавата покрита с хартия за печене.
Покрих с кърпа и оставих във фурната на 40 градуса отново да втасат.
Намазах с жълтък и поръсих семена.
Пекох на 190 градуса до готовност.
Много сполучлива рецепта.
Ако ви е много тестото може само половината да си го направите а другата половина си изпечете хляб.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар