Последователи

четвъртък, 11 март 2010 г.

РОДОПСКИЯТ КЛИН -на мама


продукти за две големи тави:

500 гр -ориз
300-400 гр. -сирене или извара
250 гр -краве масло
5 бр -яйца
1 ч.ч. - прясно мляко
1/2 п. - точени кори
сол



приготовление:

В съд с вода се слага оризат да се свари докато поеме водата но без да се развари.
Като поизтине се прибавят яйцата ,сиренето ,прясното мляко и сол на вкус.
Сместа се разбърква.
Слагат се кори /не по малко от две на дъното/ в обилно намаслена тава, така че да е по голяма от дъното на тавата.
Изсипва се половината оризена смес и се загръщат краищата на първата кора , слага се отгоре втората като капаче.Клина се маже обилно с масло.
Клина се пече на печка или във фурната но само долният реотан да е включен.
След като се опече от едната страна се прехвърля в друга тава пак обилно намазана с масло за да се опече и от другата.
След изваждането и от фурната се завива с кърпа за да се задуши.


Към същата смес можем да прибавим спанак ,коприва,киселец и става превъзходно.
Аз прибавих към останалата половина спанас и направих втората баница по същият начин.





ПРИЯТЕН АПЕТИТ..


5 коментара:

  1. Анонимен14 май 2011 г., 0:48

    При продуктите виждам написани 300 грама брашно, но в описанието на рецептата то не се споменава.

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче, идвам на отчет - направих го и е страхотен! Само брашно не сложих, гледам, че в продукти си го писала, да не правиш корите с него? Приятни почивни дни, миличка и ти благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. mnogo obarkvasto sas sirene ama mai tovae spanak sas oriz po to4no spana4ena banitsa

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нищо объркващо няма Емилия, това са два вида клин ...единият с ориз и сирене ..другия с ориз сирене и киселец. Това нищо общо няма с БАНИЦА!!!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...