Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 19 март 2013 г.
Чатал татлъсъ
В къщи всички обожават сиропираните неща.Когато я видях тази рецепта запретнах ръкави и ето резултата
БОЖЕСТВЕНИ СА ЧАТАЛ ТАТЛЪСЪТАТА!
Стават много бързо и не изискват специални кулинарни умения за да се направят.
Рецептата е взаимствана от тук
Насладете се и вие
продукти
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 бр. яйце
10 г бакпулвер
ванилия
щипка сол
брашно колкото поеме за меко тесто
олио за пържене
За сиропа:
3 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
ванилия
Приготвяне
Приготвя се сиропа и се оставя да се охлади напълно.
От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се разделя на две. Всяка топка се разточва на тънък лист и се нарязва на ленти с ширина 1 см.
В началото на всяка лента се поставя вилица в легнало положение и около нея се навива тестената лента с въртеливи движения на вилицата.
В повече сгорещена мазнина внимателно чрез избутване се слагат навитите ленти да се пържат.
Пържат се на не много силен огън до златисто, изваждат се и веднага се слагат в студения сироп.
Лентите не трябва да са много дълги, за да не останат сурови вътре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, умирам си за турски сладкиши... И виж какво показваш, направо не мога да му се нагледам...
ОтговорИзтриванеНаумила съм за някога и шекерпаре, ама всичко наведнъж не може...
Поздрави!
Гери, и в къщи сме така а на сиропираните никой не отказва.:)
ИзтриванеШекерпаре и аз обожавам и няма да съжаляваш ,А ТАЗИ РЕЦЕПТА СТАВА МНОГО БЪРЗО!
Прекрасна да е вечерна ти!
Прелестни са-просто нямам думи-разкошотия....
ОтговорИзтриванеМного са хубави живе и изчезнаха за нула време ,чак не можах да им се порадвам.:)
ИзтриванеПрегръдки за теб и за бабина принцеска!
Прелест Здравче.Как да не се усмихне човек при тази вкусна гледка.На сиропиранки вкусотии никога не мога да се наситя.Бих излапала цялата чинийка без да ми дреме за талията.Хубава вечер ти желая Здравче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Танче, станаха наистина чудесни!
ИзтриванеПрекрасна вечер и на теб мила!
Да се насладя, ама само с гледане няма да мога. Страхотни са, Зиче! Просто неустоими...
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер, мила! :)
Дани, направи ги и наистина ще се насладиш мила, толкова са вкусни!
ИзтриванеПрегръдки и от мен миличка!
Страхотни!
ОтговорИзтриванеБЛАГОДАРЯ Траянче!
ИзтриванеЗиче, не се издържа на тези снимки-уникално вкусно изглежда и аз много обичам сиропирани сладкиши!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Марианче, то и не за издържане само като ги видиш такива едни сиропирани и мекички.
ИзтриванеПоздрави най сърдечни и от мен!
Здравче, просто се накапах! Страхотни са станали и задължително ще ги пробвам. Рецептата много ми допадна, вече знам какво ще правя през почивните дни.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Елена прави и се похвали.Наистина ще ви допаднат, защото са много сполучливи и безумно вкусни!
ИзтриванеПрекрасна вечер !
За съжаление мога само виртуално да им се насладя, но изглеждат /пък и са !/страхотно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря Тиле!
ИзтриванеПрегръдки и от мен и честита първа пролет!
И у дома обожаваме такива сочни десерти. Изглеждат неустоими и приканват да опиташ :)). Записвам си за проба. Благодаря за рецептата Здравче.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната сряда!
Благодаря Дианче!
ИзтриванеЧестита първа пролет!
prekrasno.
ОтговорИзтриванеНаистина са прекрасни MAZES!
ИзтриванеЧестита пролет от мен!
Заинтригувана съм, Зиче!
ОтговорИзтриванеНа вкус имат ли общо с тулумбите?
Ели почти като толумбичките даже ако не виждаш какво ядеш ще си кажеш че това е толумбичка.Няма да се занимаваш със трудоемкото парено тесто. Ситурна съм че ако се шприцова няма и на вид да има разлика от толумбичките.
ИзтриванеМерси, Зиче! Ще пробвам :)
ИзтриванеОх, Зиче, преди време ги срещах някъде, дори не знам дали рецептата е същата, обаче тези тук изглеждат фантастично! Ще ги направя по твоята рецепта. Страхотни снимки! Честита Първа Пролет, Зиче!
ОтговорИзтриванеКатенце, аз не съм срещала друга рецепта да ти кажа тъй че направи тази ,че е изпитана.Много е хубава наистина!
ИзтриванеЧестита първа пролет и на тебе миличка!
Прегръдки!
Ах каква приятна сладост! Турците знаят как да ги въртят десертите! Прекрасни си ги направила :)
ОтговорИзтриванеЛучия турските сиропирани рецепти са уникални винаги.
ИзтриванеБлагодаря ,че намина!
Зиче, бих искала все пак да попитам относно рецептата:
ОтговорИзтриване- приблизително колко количество брашно отива?-например 2 чаени чаши стига ли?
-какво е времето за пържене на страна и на какъв огън, за да не останат отвътре сурови?
-ако някой е правил вариант с печене - за колко минути стават готови?
За меко тесто като си пипнеш мекото на ухото такова да е тестото. Около защото никога не може за тесто да се даде точна мярка поради различната гъстота на продуктите.
ИзтриванеНа не много силен огън.