



Невероятно вкусно ми се видя и за това ето и моята СУДЖУКАКЯ/Гръцко ястие/
Илианка от Щъркелово гнездо/моето вдъхновяващо кътче/ ми я поднесе в момент когато се чудех, какво да готвя. :)


Няма да пиша рецепта, а направо идете на гости при Илианка в
Щъркелово гнездо и прочетете какво ви трябва за рецептата и как се прави ,като кликнете на -
ЩЪРКЕЛОВО ГНЕЗДО
Ето и моите снимки постъпково как направих.
Омесих каймата и я оформих на дълги кюфтенца

Овалях в брашно

Изпържих в олио

За доматеният сос
Нарязах кромида и чесъна

Запържих кромида и чесъна и към тях прибавих виното и всички останали продукти за сос
Оставих да поври така 5 мин.

После изсипах върху готовите кюфтета

Сложих във фурната и пекох на 220 градуса докато се запече отгоре

Поднесох със картофено пюре .
Много ,много вкусно ястие,горещо ви го препоръчвам!

П.П.- Zanet Tsaneva КОЯТО Е ГОТВАЧ В ГЪРЦИЯ МИ СПОДЕЛИ ОЩЕ ЗА РЕЦЕПТАТА - Зиче, към доматения сос, когато ври, се прибавят 3 пъпки карамфил, 1 дафиново листо, половин пръчица канела, за екстра аромат.
Благодаря,Жани ще пробвам и така! :)
Ето още едно предложение за същата рецепта с добавки и ставало друга гозба написана в коментарите на публикацията.
Unknown5 юли 2018 г., 15:41 ч.
Зиче,ястието ти изглежда страхотно.
Можеш да ги придружиш следващите пъти с къси макарони,арпа фиде или ориз.
Ако соса го направиш по рядък,добавиш много чесън,кимион,чер пипер и накрая зехтин,ще имаш и друго гръцко ястие-СМИРНЕЙКА.
Традиционно ястие което се е "пренесло"заедно с гърците от гр.Измир.
Безкрайно благодаря за рецептата и това ще се направи ,звучи ми още по вкусно!

~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Зиче,ястието ти изглежда страхотно.Можеш да ги придружиш следващите пъти с къси макарони,арпа фиде или ориз.Ако соса го направиш по рядък,добавиш много чесън,кимион,чер пипер и накрая зехтин,ще имаш и друго гръцко ястие-СМИРНЕЙКА.Традиционно ястие което се е "пренесло"заедно с гърците от гр.Измир.
ОтговорИзтриванеБлагодарности за рецептата и ще я направя със сигурност!
ИзтриванеПоздрави!