![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU5mGvCtS91kik6ijo0LOKtOsDTbwca-H92_4jX31q0w5U4-UbxY2YXcg0vELD7l5TsHl9cocVeTjr7ckNJ4_n6hDmiI4hyx2YNZf2-pzCMx_7rNg7sorxepX-VOi96GgtYmy_s9evY1s/s640/IMG_20180727_133259.jpg)
Тука е чист ликьора само със захарен сироп
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3GtS286zjerZ9ga8kSWVbZa8rdHftclzT6NiepAROPyx2ROhH2mVLXh2wPku32bqxnDBPPXRfTSnEJ6d43NC-LXB_7UNgxtTRd8TrKOZ7zLqy9KmpysxgvVvdk9eR8GSbgweONTgiX5E/s640/IMG_20180727_133203.jpg)
Този е с вино и е много по приятен от чистият
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTDBT8TQZmlXr94hzcaaxEuVuqyFNTZ3gvOyiD96W00KnLq1payjR95sqMsLNiJeN2nMOUg7-oLU6WCGwMNUYnDLf5xDxj2F4LnZJUyrxLCA4uawKl9KmD0lYqCGHcWZcmfS7WF4aptDg/s640/IMG_20180731_100516.jpg)
Продукти за чистият ликьор
500 мл. ракия /домашна или водка/
20 бр. зелени орехчета малки които нямат още черупка
за сиропа
500гр захар
2ч.ч.-400мл-вода
Нарежете на дребно зелените орехчета и ги залейте в буркан или бутилка с ракията или чист етилов спирт.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxLbiE1isGpokf-8l1TZdPLcov8A0OBFMD71QOSFLk3YPdItO00Yc1ndFpACIIDORoHgV4VijuV3RMDil3LkC5I28keiCoOaAim0Vzf5abvM3rk4vlH-dICyqJNwWP4g8Fs0iuxtRignA/s400/IMG_20180602_094432.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYieBG7-jaedps-NVGVye5oUEQGCvHY_xwn9vOe0o2BOesfvF4vpmiaDVcT-_IY-TSC49WLrpwXhh4AsKo0Nk7aUhDhXogYZdclhhUS03Lz4v8-PMut7wfuxVxbAJ4H4XkOf7jlbof8rw/s400/IMG_20180602_094543.jpg)
Да престоят 6 – 7 седмици.
Прецедете сместа и добавете, свареният захарният сироп и смесете хубаво .
Полученото прецедете през филтърна хартия и налейте в бутилки.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhik2ODRD3DPbse-d6ykfxgJoe13EN2H6NvpkA-S1E8IC4-BvfbGUDu0bo7JMVp_QyPVY2OpOqP0Zao6pJqbr6zABAh9dDEMTqok61fPkGFXlY9LFmOM9CAKLvtt8i2uKCrutVq_0yPO6w/s320/IMG_20180727_133227.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzyEpiuX8f2S_xsqsFon4D9hoiF4lOYgaPGsImGqYXjI4m1SUYF7AsBlKyTyeiRBTh9xylktulceTKhJc8H0Prv5nmL57JJfKW2FlffvU67j6CbolykaF6YWaU2i9qn_Pv8YnCaqZ49Wc/s320/IMG_20180727_133314.jpg)
Ето и рецептата за ликьор
от зелени орехчета със червено вино.
Тази повече ми хареса на вкус.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgILscvdehd87u_qlri7ElvbyoxKLwgr9f_5rkwkAYFpVzWaAhP-VJ0GHKTT0OM-kd4aQ1JLJUiU1WaCvVME_oWPq6dKwk9Ktj9ZeZp0tNZP6BskdnInqTSKW3lj3DzHx7kMf2fiXUm0Ms/s640/IMG_20180731_100439.jpg)
Необходими продукти за ликьор с червено вино
40 зелени орехчета
750 мл водка или ракия
2 бутилки червено вино
1 кг захар /или 1 буркан мед/
шоколадова есенция
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете добре орехчетата.
Важно е те да бъдат зелени, преди да се е образувала черупка.
Нарежете ги в голям буркан с широко гърло и залейте с водката /ракията/.
Оставете да престоят на слънчево място за около месец и половина.
Може да се добавя и различни билки, обикновено бял равнец или липов цвят.
Извадете орехчетата и прецедете през фина марля.
Добавете червеното вино, шоколадовата есенция, захарта /или меда/ и разбъркайте добре.
Оставете да преседи още няколко дни и ликьорът от орехчета ще е готов за консумация.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9wQ8p5Jb0oc8Pd2GsF2AO9xlcHU_oRF2a8V4gFyLohyphenhyphenG1T1sFaCFFKPV5kZ-CFI7qgzcbRWIjPG-cCgr3-sBNDiuoMV-0RoxSw5YryR4YhoMh9J2uodI1eNTaQuqz-EKT8axmaR5Y5HE/s640/IMG_20180731_100510.jpg)
източник
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче,
ОтговорИзтриванемного е полезен този ликьор за язва и не само.Слагам и малко подправки - канела, карамфил, индрише.Става разкош.
Поздрави !
Аз съм правила, но ми стана мътен, може би не съм прецедила фино. А сега разбирам от Ели, че е и полезен.
ОтговорИзтриванеМного съм чувала за този ликьор, Зиче! Бил полезен за доста неща, ако е се лъжа! Трябва да се опита! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриване