Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 19 юни 2019 г.

ЯЙЧЕНИК С КОПРИВА НА ТИГАН


ПРОДУКТИ
От тази доза излизат два яйченика .
1 кофичка -кисело мляко
3 -яйца
1 пълна ч.л.-сода бикарбонат
сол на вкус
брашно 1и1/2 - 2 ч.ч.-брашно според гъстотата на млякото
1,1/2 пакет от 125гр.- масло може и повече
1 стиска коприва



ПРИГОТВЯНЕ
Част от снимките за постъпково са от обикновен яйченик, но ви ги поствам за по нагледно как да си го направите.
Във млякото гасим содата.
Чукаме яйцата,бъркаме.
Прибавяме по малко брашното и солта.
Тогава прибавих и копривата
Тестото трябва да стане гъстичко така ,че като дигнеш бъркалката да се стича и да се образуват фигури.




Тигана обилно се маже с масло, дебел слой и малко олио.


Сложих на котлона да се сгорещи хубаво.
Сипва се половината смес и се разпределя с лъжица навсякъде в тигана.


Пече се на средна топлина /моят котлон е на 9 степени ,аз пекох на 5/докато се изпече от едната страна.
Проверява се с ножа като се надигне крайчето на тестото.
Печем докато стане на дупки тестото.



Приготвяме си друг тиган /може и да е по голям/ който също е намазан, обилно с масло.
Захлупваме го отгоре.


Обръщаме в другият намаслен тиган и слагаме да се пече отново и от другата страна.
Отгоре слагаме парче масло.


Готов е яйченика когато хубаво се е припекъл.
Намазваме малко с масло докато е топло ако има нужда.
Коричката трябва да е напоена с масалце.
ДА ВИ Е СЛАДКО!




ЕТО ТОВА Е И ОБИКНОВЕНИЯТ,
КОЙТО СЕ ПРАВИ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ,
НО БЕЗ КОПРИВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...