Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 7 юни 2019 г.

Домашен хляб




Продукти
300мл-топла водичка
3с.л.-кисело мляко
1 суха мая /или половин жива/
1 яйце
1ч.л.-сол
1ч.л.-захар
1с.л.-оцет
2-3с.л.-олио или зехтин
брашно около 900гр.

Замесих се меко тесто от продуктите и оформих на топка.
Подходящ съд за печене /моят е един дълбок тиган на който съм махнала дръжката/намазах със свинска мас и поръсих обилно с башно и сложих топката тесто като го набрашних и отгоре хубаво.
Покрих с кърпа и оставих във фурната на 50 градуса да втаса за около 30-40 мин.
Махнах кърпата и включих фурната на 180 градуса да се пече до готовност. Аз обожавам долната коричка да ми е препекана и преди да изкарам включвам за 5 мин. само долен реотан.
Невероятен е и не се рони и стои мек за два три дена ако остане разбира се,защото аромата му докато се пече и е топъл е неустоим.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...