Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 2 юни 2019 г.
Бамя яхния със свинско
ПРОДУКТИ:
1 буркан- стерилизирана БАМЯ или 500гр. прясна
200гр -свинско месо
6-домата настъргани или от буркан
1-морков нарязани на ситно
1 голяма глава-кромид лук нарязана на ситно
4-скилидки обелен чесън
червен пипер,
чер пипер на зърна,
сол,
1-2 лъжици брашно за застройка,
1/2 връзка магданоз на ситно
олио
Приготвяне
Моята беше от буркан и само измих леко със студена вода.
Ако е зелена се измива хубаво и ако има нещо за отстраняване се изрязва.
Не махайте дръжките те се ядат и бамята няма да ви се разпадне.
Месото нарязах на хапки и хубаво изпържих в олио.
Тогава прибавих кромида,чесъна,моркова.
Хубаво объркваме всичко и задуших леко .
Тогава прибавих и червеният пипер веднага и доматите чер пипер сол на вкус.
Оставих да къкри на котлона поне 15 мин.
Тогава прибавих и бамята и отново оставих да какри на тих огън,и се старая да не бъркам за да не се разкъса бамята.
Когато е готова разтворих брашното във вода на кашичка и сипах във врящата манджа и закаших до желаната гъстота.
Отстраних от огъня и поръсих обилно с магданоз.
В къщи много се харесва тази манджа!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Едно от любимите ми ястия! Благодаря за рецептата, Зиче!
ОтговорИзтриване