Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 19 май 2020 г.

Панирани и пържени пърхутки


Съжалявам ,че това само успях да снимам ,изядоха ги.


За панираната пърхутка
пърхутки

За панировката
2ч.ч.-брашно
2-яйца
масло и олио 1:1 за пърженето на гъбите
черен пипер
червен пипер
сол

Изрязах корената система.
Тогава хубаво ги измих.
С нож обелих външната обвивка, /понякога се обелва заедно с вътрешната по-жилава ципа/.
Измих хубаво белите гъби.
Нарязах ги на филии дебели 1см.и осолих

За панировката
В дълбок съд чукнах яйцата и ги разбих.
Отделно сипах брашното за панировката и смесих с подправките.
Топвах в яйцата и след това овалвах в подправеното брашно и отново във яйцето.
Пържих в сгорещена мазнина до златисто.
Оставях ги върху салфетка или кухненска хартия да попие излишната мазнина.
Поднасят се в съчетание със свежа салата според сезона.
Може да ги поръсите със песто от магданоз ,чесън и копър.

За пържената пърхутка
пърхутки (ливадна, зърнеста, мека или друг ядлив вид)
100 г масло
сол
по желание за поръсване пасирани-копър, магданоз, чесън

Изрязах корената система.
Тогава хубаво ги измих.
С нож обелих външната обвивка, /понякога се обелва заедно с вътрешната по-жилава ципа/.
Измих хубаво белите гъби.


Разрязвах на две гъбите и ако вътре е напълно бели ги посолих и изпържих до златисто в маслото.
Яжте ги докато са топли, може поръсени с пасираните копър,магданоз и чесън.
Леко пърхутката докато е топла, намирисва на йод, но на нас ни харесва и така.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар