![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-94iv5hbXV92C-Oiw7JT1lv4P1Xjcem2Q-p6UDSO04KQodIoUQaaiVSfBzRwAgu6P1a2tN5lDJA0AFfJlAhrDhqYWdjVHQiJi2MNc2GM6eaVDPJ-l9kpKbjgKG9DHLrljB8-4OiKyynE/s320/IMG_20200426_193017.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEginsGPYL_M57Sis-UCDrZsEWGhNuy7oIsY0XenvGRNsy5Qb9ZQ_c4kh-4vV08dRZ6wn13JPrBbGic6O_aTrzfgAkBpzvZquvmO0IwNJdfNSjvjUm8oHr9jXbpcFqMUzKS5qgUIZEg1xnQ/s320/IMG_20200426_192950.jpg)
Съжалявам ,че това само успях да снимам ,изядоха ги.
За панираната пърхутка
пърхутки
За панировката
2ч.ч.-брашно
2-яйца
масло и олио 1:1 за пърженето на гъбите
черен пипер
червен пипер
сол
Изрязах корената система.
Тогава хубаво ги измих.
С нож обелих външната обвивка, /понякога се обелва заедно с вътрешната по-жилава ципа/.
Измих хубаво белите гъби.
Нарязах ги на филии дебели 1см.и осолих
За панировката
В дълбок съд чукнах яйцата и ги разбих.
Отделно сипах брашното за панировката и смесих с подправките.
Топвах в яйцата и след това овалвах в подправеното брашно и отново във яйцето.
Пържих в сгорещена мазнина до златисто.
Оставях ги върху салфетка или кухненска хартия да попие излишната мазнина.
Поднасят се в съчетание със свежа салата според сезона.
Може да ги поръсите със песто от магданоз ,чесън и копър.
За пържената пърхутка
пърхутки (ливадна, зърнеста, мека или друг ядлив вид)
100 г масло
сол
по желание за поръсване пасирани-копър, магданоз, чесън
Изрязах корената система.
Тогава хубаво ги измих.
С нож обелих външната обвивка, /понякога се обелва заедно с вътрешната по-жилава ципа/.
Измих хубаво белите гъби.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqSWg5fv1SLJKdFtUaWCmyVzfpG3Yww3v3gGHp_ti0kun3wir1BVH9PjBW1ez5G8uMS9W3ui-ha1ZpRSGV5RxZPmkUz4WNxQJqXyQ7dqfU-Jt-xrOSTdXVRQjCf6A5mXoLuHIn8ctyAeQ/s320/IMG_20200426_080653.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0eadcrO3MygxMGEjGguxgxkh5qZC1xcjLIYx34limHvrlf_hUT9pWWuQ1Z2AKdVPEj86g6LfMTOstcXXA_CkmjcgQkK0XmkSCUo9w7A2baVA6_Y6wKaGEr1MCpLrNf5Y4BVGdmIx5vGw/s320/IMG_20200426_080709.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhebpxeXdxqetqS468OqWsiiRbt9_8WOI_KMynrN5oIMDjq7BfrW90EaUjAbtv3SFE4io0mGfIWTyzD28xAQlzPyEIKhD_vYZKIbAECEUV9xhiBLr3WoX7Rlm09YfWcN43_3MSJVGByJiQ/s320/IMG_20200426_095107.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIbQ5sPTN6cGMZ-CSVzcLT1FNIx9isjIMvQWz32FDVehsSEDrdlKNfdBQOlUZbYRnVNGVhdOLvuRQWpY3p0bRhvdidD3__MS2a9Z08O73nQBbyA2shIVPTeg2h3fGS2PGdlx-LPL6GtPI/s320/IMG_20200426_095059.jpg)
Разрязвах на две гъбите и ако вътре е напълно бели ги посолих и изпържих до златисто в маслото.
Яжте ги докато са топли, може поръсени с пасираните копър,магданоз и чесън.
Леко пърхутката докато е топла, намирисва на йод, но на нас ни харесва и така.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9ZskOezlC1-VkcL4pKCoQce2RH-eTvLotU6-6123dLsTxXo2Qk8V2n0zpW0lDiL3gpA9254O6m-xuKtB-Q2SQzXkm1k78XsE6At4TLfIzBMfZh2-EQQauAge9dkJXkxRNhOJX1irY4qQ/s1600/IMG_20200426_192940.jpg)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар