Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 26 май 2020 г.
Понички пълни с крем
Продукти за тестото
400мл.- топло мляко
1 бр.- суха мая 7гр.или-11гр.
7 с.л.- захар
сол на върха на ножа
60 гр.- меко масло
3-яйца
2с.л.- ракия, (уиски, коняк,ликьор)
1-ванилия
5-6 ч.ч.- брашно (около 700-800 гр.)за меко тесто /за тези ми отиде 5,1/2ч.ч.брашно/
олио за пържене
Приготвяне:
Омесих добре тестото и го завих в купа за час да втаса на топло място.
Тестото трябва да е много, много меко и със шупли за да разберете ,че е втасало.
След това омесих тестото още веднъж.
Разточих тестото с дебелина 1-2 см.
Нарязах кръгчета с чаша и оставих на топло място, върху хартия за печене, поръсена с брашно,за да удвоят обема си.
Изпържих в горещо растително масло.
Напълних с домашен яйчен крем
Поръсих с пудра захар или може да ги потопите целите или до половината в шоколад бял или кафяв и да поръсите с цветни пръчици, или да ги напълните със шприц със мармалад ,течен шоколад или крем
Продукти за крема
1 л.- прясно мляко
4-жълтъка
5 с.л- брашно (аз го препичам малко преди това) се смесват с 10 с.л. захар на сухо
ванилия
Размиват се с 1ч.ч.- прясно мляко, всичките продукти, да стане каша.
Приготвяне
Прясното мляко, завира
Тогава сложих сместа предварително разбъркана във вид на каша.
Когато се сгъсти, махнах от котлона и оставих да поизстине .
С пош и остър накрайник, напълних изстиналите понички.
Предлагам ви още две рецепти за понички
Бухти и понички
ПОНИЧКИ
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уникални!
ОтговорИзтриване