Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 19 май 2020 г.

Торта с домашен крем и орехи



Стара, много стара рецепта от старият тефтер.Ще се радвам ако ви върна в детството, когато бабите ни правеха тази невероятно вкусна торта.


Необходими продукти:

за блатовете:
6бр. - яйца
3,1/2ч.ч.- брашно
2 ч.ч- захар
1 ч.ч.- олио
1 ч.ч.- кисело мляко
1 пакетче- бакпулвер
1 ч.л.- сода бикарбонат /загасена във млякото/
2бр. - ванилии

В тава – се слага хартия за печене, намазнена и се пекат отделно 3бр. блатове.
/Аз пекох всичко на един блат и като изстина разрязам на три, макар, че този път на две ,че ми беше малко крема/
Ако искате нещо по различно -Разделете сместа в три купички по равно, като в една от тях сложите какао или канела.


Домашен яйчен крем-
1,1/2 л.- прясно мляко
5-жълтъка
10 с.л- брашно (аз го препичам малко преди това) се смесват с 10 с.л. захар на сухо
Размиват се с 1 ч.ч.- прясно мляко, всичките продукти.

Сироп за напояване на блатовете
1ч.ч.- вода
1 ч.ч. захар
15 мин да ври на котлона да се сгъсти

Останалото мляко се слага в тенджера да заври.
Слага се бучка масло и след това се изсипва от горната смес и се бърка непрекъснато докато се сгъсти.
Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и ванилия.
След като изстине основния крем , постепенно се добавя белтъчния крем.
Така става много пухкав.


Изстиналите блатове се поръсват с горещият сироп.
Всеки блат се намазва с крем и се поръсва с натрошени орехови ядки.
Отгоре обилно поръсваме със смлени орехи.
Оставяме в хладилника да престои една нощ и на другият ден- ОООО НАСЛАДА ЗА НЕБЦЕТО .





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~



Няма коментари:

Публикуване на коментар