Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 5 май 2020 г.

Рибени кюфтета


ПРОДУКТИ
400-500 гр.- бяла риба,костур,каракуда,шаран,може и друга но обезкостена и хубаво смляна
1-2- яйце
1 малка глава- настърган кромид
2 с.л.-царевичен грис
2 щипки- сода бикарбонат
сол
черен пипер
чубрица
девесил

царевичен грис за овалване
олио - за пържене

Така направих:
Изчистих и измих хубаво рибата.
Рибата сварих във подсолена вода за 10мин.
Извадих рибата и отстраних всички кости.
Смлях месото в комбайн... /,може и със пасатора,може и на месомелачка няколко пъти да се пусне за да се смелят ако сме пропуснали някаква костица./
Сложих по ред продуктите във смляната кайма
сол,кромида,яйцето,царевичният грис,галетата, содата,чер пипер,чубрица,девесил
Смесих всички подправки с рибната кайма.
Омесих добре каймата и с мокри ръце оформих кюфтенца.
Овалях всяко в царевичен грис и изпържих до златисто на средна температура.

Направих и  рибена супа от друга рибка и бульона в който вряха рибите.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


Няма коментари:

Публикуване на коментар