Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 3 декември 2020 г.

БУРЕК

Тази рецепта я записах от предаването "Фермата".
 БУРЕК идва от това ,че тиквите растат в бурени. :) 
Баба Дешка я направи и аз реших да я пробвам ,защото обожавам стари традиционни рецепти и имам много такива в блога си. За мен такива рецепти са най-вкусните ,най-простичките и най-лесните, а вкуса им няма с каква друга рецепта да замени. Тази е една от тях ,влиза в бързи,любими и лесни. 
 Ето рецепта от разложкият край  на баба Дешка 

продукти: 
1/2 /половин/ -средно голяма тиква /аз използвах,цигулка/, настъргана на едро ренде, 
 1ч.ч.-захар 
1/2ч.ч.-бяло брашно 
2 ч.ч.-царевично брашно 
1/2ч.ч.-олио 
1/2ч.ч.-смлени или счукани орехи 
канела

 РЕНДОСАНАТА ТИКВА И ЗАХАРТА ХУБАВО РАЗБЪРКАХ за да пусне тиквата от сока си. Тогава прибавих -бялото брашно + царевичното брашно.
 Прибавих и олиото и накрая смлени орехи /следващият път ще прибавя и  канела за аромат/ Хубаво обърках всички съставки да се получи хомогенна смес./малко по гъсто е от тази за кекс/ Тавичката я намазних и поръсих със брашно. 
Изсипах сместа и сложих да пека на 180 градуса.
Когато се запече хубаво извадих и поръсих със пудра захар.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

4 коментара: