БУРЕК идва от това ,че тиквите растат в бурени. :)
Баба Дешка я направи и аз реших да я пробвам ,защото обожавам стари традиционни рецепти и имам много такива в блога си.
За мен такива рецепти са най-вкусните ,най-простичките и най-лесните, а вкуса им няма с каква друга рецепта да замени.
Тази е една от тях ,влиза в бързи,любими и лесни.
Ето рецепта от разложкият край на баба Дешка
продукти:
1/2 /половин/ -средно голяма тиква /аз използвах,цигулка/, настъргана на едро ренде,
1ч.ч.-захар
1/2ч.ч.-бяло брашно
2 ч.ч.-царевично брашно
1/2ч.ч.-олио
1/2ч.ч.-смлени или счукани орехи
канела
РЕНДОСАНАТА ТИКВА И ЗАХАРТА ХУБАВО РАЗБЪРКАХ за да пусне тиквата от сока си.
Тогава прибавих -бялото брашно + царевичното брашно.
Прибавих и олиото и накрая смлени орехи /следващият път ще прибавя и канела за аромат/
Хубаво обърках всички съставки да се получи хомогенна смес./малко по гъсто е от тази за кекс/
Тавичката я намазних и поръсих със брашно.
Изсипах сместа и сложих да пека на 180 градуса.
Когато се запече хубаво извадих и поръсих със пудра захар.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Леля ми в Банско прави бурек по същата рецепта, божествен е!
ОтговорИзтриванеМного се радвам
Изтриване