Кипнах водата в тенджерка и сложих сол .
Добавих мантътата в кипящата вода.
Разбърквах с дървена лъжица, за да не се слепят.
Затворих тенджерата с капака.
Варих 10-15 мин. слаб огън, докато мантътата омекнат.
За млечният сос:
В купа смесих киселото мляко, сол и чесън.
За доматеният сос:
В малък тиган разтопих 2с.л. масло, прибавих доматено пюре и малко вода да стане по рядко.
Варих в продължение на 2 минути на слаб огън.
Изцедих сварените парчета мантъ и ги прехвърлете в сух съд.
Оставих ги да се охладят за известно време и ги полях със доматеният сос.
Накрая може да залеете с една супена лъжица препържено масло /аз маслото всичкото го слагам във доматеният сос/.
Украсих със връхчета джоджен.
Вие може по желание със сумак,босилек и каквото харесвате
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар