Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 4 декември 2020 г.

Хайдушки калпак





ЗА ТЕСТОТО
 400 - 450 гр.-брашно 
250 мл- прясно мляко 
2с.л- олио 
1 пакетче -суха мая 
1 ч.л.- захар 
1 ч.л.-сол 


 ЗА ПЛЪНКАТА 
1 кг- свинско месо , 
2 глави- лук 
 4 бр.-чушки 
 300 гр.-гъби 
 3 - 4 с.л.-соев сос 
 червен пипер 
сминдух 
аз сложих и един нарязан морков

 Месото нарязах на парчета 
Месото запържих в олио до готовност, да остане на мазнина. 
Прибавих към месото лукът, чушките ,гъбите,овкусих и с другите подправки. 




 Използвах форма за торта с падащо дъно. 
Тестото като втаса го разточих на голям кръг и сложих във формата,да излиза извън нея.


 
Пълня я с готовата плънка.



  
Оставих да втаса 15 мин. 
Пекох във фурна на 180° до готовност. 


 Накрая поръсих настърган кашкавал и  запекох. 

 Рецептата взаимствах от Bistra Deriovska





”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара: