4бр.-яйца /единият жълтък за намазване/
250гр.-кисело мляко
250гр.-топла вода
1/2 пакет -жива мая или 1бр.-суха от 7гр.
1с.л.-захар
1 равна с.л.-сол
4с.л.-олио
+,- 1кг.,1.200кг- брашно
За плънката
наденица,биренка, салам или кренвирш
Приготвяне:
Пресях брашното в голяма тава.
Отделих половината в купа.
Изсипах маята и размесих добре.
Направих кладенче по средата.
Изсипах киселото мляко и водата.
Изсипах захарта и солта.
Яйцата разбих с вилица и ги добавих към сместа.
Сложих олиото.
С лъжица размесих всички продукти ,като прибавях по малко и от отделеното брашно.
Доомесих с ръцете средно меко тесто.
Разделих на 2 топки.
Всяка топка разточих на кръг и нарязах на триъгълници.
В широкия край на всеки триъгълник, сложих по парче наденица.
Навих на руло към тесния край и ги нареждах в тава покрита със хартия за печене.
Така направих и с останалото тесто.
Оставих кифличките да втасат.
Намазах кифлите с разбито яйце и поръсих със сусам.
Пекох на 190 градуса.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар