Ако не сте пробвали този метод на печене на хляб ,горещо ви го препоръчвам.
Хляба става уникален на вкус ,с хрупкава коричка и пухкав отвътре.
250 мл.-вода,
+,- 500гр- брашно
1- суха мая,
1с.л.- захар
1 ч.л.- сол.
2с.л.-олио
1ч.л.-оцет
Омесих средно меко тесто от продуктите.
Оставих тестото да втаса и после премесих отново.
Оформих тестото,набрашних отгоре и нарязах с нож.
Сложих в плика и го завързах,поставих в подходяща тава.
Оставих отново да втаса.
Плика НЕ се маже с нищо ,тавата също.
Когато втаса ,сложих в студена фурна и включих на 180 и пекох до готовност.
Веднага го извадете от плика когато се изпече да не се овлажнява.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче, хлябът ти е неустоим! Аз не съм правила хляб в плик, интересна идея. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце,пробвай ,много хубав става.Много хляб съм правила но този в плика е страхотен.Прегръдки!
Изтриване